Jugada mestra

Agost és una bona època perquè els nens s’iniciïn en aventures sobre el tauler de la mà d’un conte que té com a protagonista els escacs.

Els escacs el practiquen al món 650 milions de persones. És un joc d’estratègia en estat pur que arriba a consumir grans dosis de glucosa en obligar que el nostre principal múscul, el cervell, rendeixi al màxim. També és tàctica, paciència, talent, concentració, mentalitat, actitud i planificació. El seu valor com a eina pedagògica està reconeguda per la Unesco, que recomana la seva introducció als programes escolars perquè ensenya a pensar i genera hàbits positius als escolars. Així ho fan a diverses escoles del Prat, ciutat on es va estrenar el 2019 el torneig El Llobregat Open Chess, el de més nivell celebrat aquell any a Espanya.

La propera edició se celebrarà del 30 de novembre al 8 de desembre a Castelldefels amb més de 25.000 euros en premis, i ahir hi havia inscrits 47 jugadors de 21 països, majoritàriament mestres internacionals i grans mestres. L’organització ha anunciat la presència del campió del món Anatoli Kàrpov, el que més tornejos ha guanyat a la història.

També promocionarà el torneig Anna Muzychuk, gran mestra que va guanyar notorietat el 2017 quan es va negar a jugar a l’Aràbia Saudita «per principis» en defensa de les dones i va perdre la possibilitat de renovar el títol de campiona mundial.

Aquest esport viu un moment de realçament entre els joves després de l’èxit ‘Gambito de dama’. Per això RBA ha llançat el primer àlbum il·lustrat per a nens ‘Viatge al país dels escacs’, de Shia Green amb il·lustracions de Patri de Pedro.

Agost és una bona època perquè els nens s’iniciïn en aventures sobre el tauler de la mà d’un conte que té com a protagonista els escacs. Descobriran un joc bonic mentre aprenen a elaborar estratègies, prendre decisions i desenvolupar la concentració i l’observació. Al mercat no existia fins ara un conte sobre aquest esport dirigit al públic infantil i que expliqués alhora les seves normes bàsiques. Una jugada mestra per als pares.

Font: ABC

Desplaça cap amunt