L’indi Narayanan s’emporta la victòria al primer El Llobregat Open Chess

L’asiàtic derrota el polonès Mateusz Bartel en una intensa final caracteritzada per un intens atac. L’inidi Gopal s’emporta el triomf al grup B.

El Llobregat Open Chess ha arribat al final amb la victòria de l’indi Narayanan SL, que ha derrotat a la final el polonès Mateusz Bartel. A la partida pel tercer i quart lloc s’han enfrontat Harshit Raja i Arjun Erigaisi, amb la victòria del segon. Al grup B també s’ha imposat la delegació índia, amb Gopal al capdavant, que ha aconseguit 7,5 punts i ha quedat per sobre dels espanyols Antonio Fábregas i José Antonio Flores, que han completat el podi definitiu.

La cerimònia de lliurament de premis ha estat presidida pel director del torneig, Javier Pérez Llorca, que ha estat acompanyat pel president de la Federació Catalana d’Escacs, Pepo Viñas, i el regidor de Benestar de l’Ajuntament del Prat, Juan Carlos Moreno . Els ha acompanyat David Reboso, president del Club d’Escacs del Prat, que ha lliurat el premi revelació –que ha estat dedicat al mestre pratenc David García; la seva mare, de fet, ha estat present en el lliurament al jove indi de vuit anys Jain Rosh, que ha aconseguit una mitjana de 4,5 sobre 9 al grup B.

La jornada ha estat caracteritzada per l’emoció, no només a la fase final de ràpides entre els quatre primers de la classificació, sinó que també a la novena ronda. Fins al darrer moment han estat obertes totes les possibilitats. Dels participants espanyols, el millor ha estat Àlvar Alonso, que ha quedat en 12a posició.

D’altra banda, fins a sis jugadors han aconseguit norma per aconseguir el títol de Mestre Internacional. Es tracta d’Anastasya Protopopova -19 anys, que ha aconseguit la seva segona norma-, Rithvik Raja -15 anys, que guanya la primera-, Rein Verstraeten -24 anys, tercera norma aconseguida, per la qual cosa es convertirà en Mestre Internacional-Mikhail Bryakin -que també està a punt d’aconseguir el títol, amb 22 anys-, Harshir Raja -primera norma, amb 18 anys-, Cholleti Sahajasri -quarta norma, i per això aconseguirà el títol aviat amb 23 anys- i Evgeny Zanan.

Sobre El Llobregat Open Chess

El Llobregat Open Chess és un torneig internacional d’escacs que se celebra del 3 a l’11 de desembre al CEM Estruch del Prat de Llobregat. Compte amb més de 200 inscrits d’una quarantena de països de tot el món. Entre els millors jugadors del torneig destaca la presència de campions internacionals i d’Espanya, com ara Karen Movsziszian, armeni i campió mundial de veterans amb un ELO de 2.491 punts; D. Gukesh, de l’Índia, campió mundial sub 12 i segon Gran Mestre més jove de la història amb una mitjana FIDE de 2.520 punts; o Gabriel del Río, campió absolut d’Espanya i amb un ELO de 2.478, a més dels francesos Maxime Lagarde, campió de França, i Edouard Romain, amb títols de campió d’Europa i de França i un ELO de 2.651. Dentre els participants espanyols destaca el joveníssim Diego Vergara, campió estatal sub12 i amb un ELO de 2.138.

Desplaça cap amunt