Magnus Carlsen i Zhongyi Tan, guanyadors del Mundial de ràpides 2022

Aquest any, el Campionat Mundial de Ràpides i Blitz s’ha esdevingut a la ciutat kazaka d’Almaty i durant els dies del 26 al 30 de desembre es disputaran aquests dos ritmes de joc: del 26 al 28 el ritme ràpid amb un control de temps de 15 minuts més 10 segons per moviment realitzat i del 29 al 30 del ritme blitz (llampec) a 3 minuts per jugador i 2 segons per moviment.

Alguns dels jugadors més destacats van ser: l’actual campió del món Magnus Carlsen i el seu reptador pel títol el 2018 Fabiano Caruana, l’anterior guanyador d’aquest torneig a ritme ràpid Nodirbek Abdusattorov, el número 1 a blitz Hikaru Nakamura, el recent guanyador de el nostre torneig M. Amin Tabatabaei, la guanyadora del torneig de candidats per classificar-se i jugar el Campionat mundial Femení Tingjie Lei, l’excampiona mundial Aleksandra Kosteniuk (2008-2010), entre altres jugadors més.

Després de 13 rondes, Magnus Carlsen va aconseguir la victòria sumant 10 punts al seu marcador, guanyant Nodirbek Abdusattorov, l’streamer Eric Hansen, l’holandès Jorden Van Foreest, taules davant del seu anterior membre del seu equip del mundial el 2021 Danil Dubov, entre altres puntuacions descades davant de jugadors d’elit, demostrant una vegada més que el seu nivell continua sent el millor.

D’altra banda, Zhongyi Tan va guanyar a la categoria tancada femenina amb 8 punts i mig, empatada amb la jugadora kazaka Dinara Saduakassova. Entre els seus jugadors hi havia: Valentina Gunina, diverses vegades campiona d’europea; Aleksandra Goryachkina, dues vegades campiona del món juvenil i de rússia o Humpy Koneru, la segona dona a superar els 2600 punts ELO.

Desplaça cap amunt