Mundial d’escacs, partida 5 – Directe del GM Miguel Illescas 19.00 hores – I resum de la 1a ronda del Llobregat Open Chess

Per Redacció Escacs21

Noves taules: l’aspirant no arrisca

Si algú esperava que Nepomniachtchi arrisqués més amb les peces blanques estava molt equivocat. Ja ha transcorregut prou temps des de l’inici del matx per començar a comprendre les estratègies preconcebudes dels dos jugadors. En el cas del jugador rus sembla clar que s’ha imposat la contenció, abans de res, potser pensant que això obligaria d’alguna manera que fos el campió qui s’exposés més al cos a cos. Certament, el transcurs de la segona partida sembla donar la raó al jugador rus.

Però és clar, Carlsen tampoc és dels jugadors que s’exposin més del compte. Simplement no va amb el seu estil, i bona prova és que ha retingut la seva corona diverses vegades simplement esperant les partides ràpides del desempat. Encara que compte! Nepomniachtchi és sens dubte més perillós que Caruana o Karjakin en aquesta disciplina, per la qual cosa afegeix més elements de suspens a aquest mundial.

En tot cas, vam tornar a veure el sistema anti-Marshall a l’Obertura Espanyola a la partida d’avui, cavall de batalla de l’aspirant quan juga amb blanques. I encara que el rus va provar una altra continuació, Carlsen va poder alliberar el seu joc amb la ruptura 13…d5. Després del canvi de dames a la jugada 23, es va arribar a un final igualat, signant-se les taules a la jugada 43, després d’una triple repetició de moviments i immediatament després del primer control de temps a la jugada 40.

Dijous és jornada de descans i la sisena partida es juga divendres, en què el campió mundial conduirà les peces blanques. El Mundial es disputa del 26 de novembre al 15 de desembre al millor de 14 partides, i si acaben igualats 7-7 es disputarà un desempat mitjançant partides ràpides.

RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE DE LUXE

La FIDE ens proporciona el senyal dels comentaris en directe en anglès del grandíssim jugador i excampió mundial, Vishy Anand, gran conegut de l?afició espanyola. A més, Miguel Illescas, 8 cops campió d’Espanya absolut, comentarà cada partida del Mundial. Ho farà mitjançant un programa en directe que començarà a les 19.00 h. (UTC +1).

MARCADOR després de la partida 5

Magnus Carlsen: 2,5 punts.
Ian Nepomniachtchi: 2,5 punts.

Més informació a https://www.ajedrez21.com/mundial

Mundial Carlsen vs. Nepomniachtchi (Partida 05) – excampió mundial Vishy Anand (en anglès)
https://youtu.be/5XFZuIzgPQk

=====================
REPOSITORI DE VÍDEOS
=====================

Mundial Nepomniachtchi vs. Carlsen (Partida 01) – GM Miguel Illescas
Resum de la primera partida del Mundial a càrrec de Miguel Illescas, gran mestre i 8 cops campió d’Espanya absolut.
https://youtu.be/kWOTWS_iav0

Mundial Carlsen vs. Nepomniachtchi (Partida 02) – GM Miguel Illescas
Resum de la segona partida del Mundial a càrrec de Miguel Illescas, gran mestre i 8 cops campió d’Espanya absolut. ¡Acció trepidant del campió mundial que va agafar per sorpresa l’aspirant!
https://youtu.be/NweVIjW_eMU


Ronda 1 – 2a edició del LLOBREGAT OPEN CHESS TOURNAMENT 2021

Ahir va començar aquest torneig, ia la jornada inaugural els principals favorits van guanyar la seva partida, amb la notable excepció del gran mestre espanyol Jaime Santos, que es va haver de conformar amb taules. Algunes de les victòries destacades van ser la de l’actual campió d’Espanya Eduardo Iturrizaga, que va vèncer en un final difícil i el fi treball posicional de l’excampió mundial FIDE, l’ucraïnès Ruslan Ponomariov.

La segona edició d’ellllobregat Open Chess 2021 se celebra del 30 de novembre al 8 de desembre del 2021 (9 rondes de joc), a l’Hotel Playafels de Castelldefels (Barcelona). És un dels oberts d’escacs més importants d’Europa, amb més de 50 mestres grans i un Elo mitjà de +2300. La borsa de premis puja 25.000 €, cosa que fa del torneig un dels més atractius per als jugadors professionals.

Les rondes es juguen a les tardes, a partir de les 17:00h (excepte la darrera ronda que es jugarà el dia 8 a les 10 del matí). Fora d’aquest horari s’estan programant activitats complementàries al torneig, oferta tant adreçada als jugadors com a la població en general. Destaca les simultànies que oferirà l’excampió mundial Anatoli Kàrpov el dimarts 7 de desembre al Museu Marítim, organitzat per la Diputació de Barcelona. A més, la llegenda russa participarà en altres actes presencials del 2n elllobregat Open Chess 2021.

Des de la Vanguardia retransmetem les principals partides en directe, que a partir de les 19.00 hores seran comentades en directe pel GM Miguel Illescas, 8 vegades campió d’Espanya absolut i exentrenador del campió del món Vladimir Kramnik.

Més informació a https://www.elllobregatopenchess.com

PARTIDES EN DIRECTE

Desplaça cap amunt