Sabrina Vega impressiona al Blitz Femení de l’IV El Llobregat Open Tournament

L’escaquista canària Sabrina Vega Gutiérrez (@SabrinaVegaGut2, 2180) s’ha adjudicat brillantment el Blitz Femení de l’IV El Llobregat Open Chess, imposant-se a cadascuna de les set rondes de joc. El torneig, arbitrat per l’AI Hernán Siludakis, ha estat molt renyit, amb una gran combativitat per part de les jugadores. Han àrticipat set titulades internacionals, sobre un total de 14 contendents. En joc, una borsa de premis de 3.150€, dels quals la guanyadora aconseguiria 500.

La brillant campiona invicta, Sabrina Vega Gutiérrez. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

A proposta del Llobregat, Sabrina ha tingut l’amabilitat de compartir la seva experiència amb nosaltres. És un luxe entrevistar-la, ha estat 7 cops campiona d’Espanya!

– Com han estat les seves sensacions al Blitz?– Vaig entrar una mica cansada, aquest ritme exigeix ​​bona frescor de la ment (no tinc gaire pràctica a Blitz i els meus reflexos, per tant, no són ràpids). Se’m fa fatal aquest ritme! Tot i això, vaig anar aconseguint bones posicions. Això anima molt, em va ajudar a col·locar-me al capdavant del torneig.

– En quin moment es va veure amb opcions clares de victòria?– Partia com a primera de rànquing i aspirava a guanyar, encara que, com comentava, el Blitz és un ritme que em fa anar a partida. Com que 7 rondes no són massa, aviat vaig agafar confiança en anar guanyant trobades.

– Quin missatge li agradaria enviar a les nenes que practiquen escacs a l’escola i dubten a fer el pas de federar-se?– Els escacs són un món apassionant: aniran descobrint coses que els acompanyaran per sempre. Si els agraden la lectura i la història, desenvoluparan universos per explorar a cada partida. Els diria que s’animin, que no s’ensorrin si els resultats al principi no acompanyen: és una aventura de vida. El que veritablement impregna el nostre joc és l’ambient, la companyonia, que es respira molt profund en els escacs.

Bases del torneig a https://www.elllobregat.com/openchess/es/regulaciones/blitz-femenino/

Desplaça cap amunt