Comença la primera edició del Llobregat Open Chess

L'alcalde del Prat efectua el servei oficial del torneig i els jugadors ja disputen la primera ronda.

La primera edició del Llobregat Open Chess ha començat aquesta tarda amb la sacada oficial de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha inaugurat juntament amb el director del torneig, Xavier Pérez Llorca, el gerent, el Mestre Internacional Marcelo Panelo, i els presidents de les federacions catalana i espanyola d’escacs, Pepo Viñas i Javier Ochoa.

Pérez Llorca ha donat la benvinguda als jugadors i acompanyants, procedents d?una quarantena de països. Ha defensat, a més, els escacs com a “eina pedagògica”, així com el president de la federació catalana. “La societat necessita apostar pels escacs”, ha assegurat en la seva intervenció Viñas. Per la seva banda, Ochoa ha destacat “l’alt nivell” del torneig, que compta amb un ELO d’aproximadament 2.300, el més alt dels celebrats aquest any a Espanya. “Neix amb molta força”, ha postil·lat.

L´alcalde del Prat ha celebrat poder acollir la primera edició d´aquest esdeveniment internacional i ha remarcat els valors que aporta els escacs, tant des del punt de vista pedagògic com d´afavoriment del “pensament crític”.

Entre els millors jugadors del torneig destaca la presència de campions internacionals i d’Espanya, com ara Karen Movsziszian, armeni i campió mundial de veterans amb un ELO de 2.491 punts; D. Gukesh, de l’Índia, campió mundial sub 12 i segon Gran Mestre més jove de la història amb una mitjana FIDE de 2.520 punts; o Gabriel del Río, campió absolut d’Espanya i amb un ELO de 2.478, a més dels francesos Maxime Lagarde, campió de França, i Edouard Romain, amb títols de campió d’Europa i de França i un ELO de 2.651. Dentre els participants espanyols destaca el joveníssim Diego Vergara, campió estatal sub12 i amb un ELO de 2.138.

Desplaça cap amunt