Primeres sorpreses a l’arrencada d’El Llobregat Open Chess: els grans també pateixen

El director del torneig, Xavier Pérez Llorca, ha inaugurat el campionat juntament amb l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha estat l'encarregat de fer el servei d'honor. Els han acompanyat els presidents de les federacions espanyola i catalana d'escacs, Javier Ochoa i Pepo Viñas.

La primera edició d’El Llobregat Open Chess va estar caracteritzada per les sorpreses al grup A. En aquest sentit, destaquen les taules del segon millor jugador del torneig, el polonès Mateusz Bartel, amb ELO de 2.634, amb l’única representant iraniana, Mobina Alinasab , que compta amb un ELO inferior de 2.324 punts. A la iraniana li han sobrat 41 minuts, mentres que el polonès s’ha deixat una hora i tres minuts per consumir. Alinasab prové d’un país que cada cop compta amb millors escaquistes i això d’avui n’ha estat un exemple.

D’altra banda, i també al grup A, el francès Maxime Lagarde -el jugador amb més ELO del torneig- ha aconseguit guanyar el seu contrincant, Ramón Ibáñez, en una disputada i molt emocionant partida que ha concentrat l’atenció dels presents per la seva duresa i durada, ja que Ibáñez no li ha posat gens fàcil al campió francès. Destaca també en aquest sentit la disputada partida entre Rakshita Ravi (2.260) i Marc Narcís (2.516), que ha finalitzat prop de les 10 de la nit i s’ha decantat del costat de Narcís.

Per la seva banda, Murali Karthikeyan, del 2.611 d’ELO, ha solucionat in extremis la seva partida sobre Samant Aditya -de 2.300 d’ELO- amb una victòria, sent un dels grans que ha aconseguit passar aquesta primera ronda amb un triomf.

La importància dels escacs com a eina pedagògica

Durant la inauguració oficial del torneig, els presidents de les federacions espanyola i catalana, Javier Ochoa i Pepo Viñas, han destacat la importància dels escacs com a eina educativa per implementar a les escoles i així ajudar a millorar els resultats dels alumnes. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat amfitriona del Prat, encarregat de fer la sacada d’honor de la competició, ha posat en relleu els valors que transmet els escacs i com ajuda a generar pensament crític.

Per part seva, el director del torneig, Xavier Pérez Llorca, ha donat la benvinguda als participants i els seus acompanyants i ha argumentat que la vocació de la competició és fer promoció de la cultura al Baix Llobregat.

Sobre El Llobregat Open Chess

El Llobregat Open Chess és un torneig internacional d’escacs que se celebra del 3 a l’11 de desembre al CEM Estruch del Prat de Llobregat. Compte amb més de 200 inscrits d’una quarantena de països de tot el món. Entre els millors jugadors del torneig destaca la presència de campions internacionals i d’Espanya, com ara Karen Movsziszian, armeni i campió mundial de veterans amb un ELO de 2.491 punts; D. Gukesh, de l’Índia, campió mundial sub 12 i segon Gran Mestre més jove de la història amb una mitjana FIDE de 2.520 punts; o Gabriel del Río, campió absolut d’Espanya i amb un ELO de 2.478, a més dels francesos Maxime Lagarde, campió de França, i Edouard Romain, amb títols de campió d’Europa i de França i un ELO de 2.651. Dentre els participants espanyols destaca el joveníssim Diego Vergara, campió estatal sub12 i amb un ELO de 2.138.

Desplaça cap amunt