Els escacs que uneixen: així ha estat la intensa segona jornada del Llobregat Open Chess

El dia ha arrencat amb unes simultànies entre escolars del Prat i campiones i campiones de Catalunya i ha finalitzat amb resultats destacables, com les taules de Lagarde davant d'Akash.

El segon dia de l’Open Chess Llobregat ha combinat moments entranyables i d’unió amb altres d’intensitat, l’aparellada a les partides i l’aportada pel fort temporal, que ha estat un protagonista més de la jornada.

Ha arrencat el dia amb una sessió de partides simultànies entre alumnes de l’escola Jaume Balmes del Prat i una quinzena de campions i campiones de Catalunya entre 10 i 16 anys. Els escolars no han aconseguit guanyar cap partida, però han aconseguit dues taules meritòries. L’important, però, no ha estat a sobre del tauler, sinó més aviat en el que ha passat després dels enfrontaments. I és que els alumnes han pogut compartir un espai de diàleg amb els campions catalans. Els han preguntat sobre la carrera i com és arribar a ser un campió d’escacs. “Es crea una connexió única i se’ls fa més propers els escacs”, explica Patricia Claros, membre de l’organització del torneig. Moltes vegades, continua, els escacs és vist com un esport que no està al seu nivell, però res més lluny de la realitat per a Claros. “Aquestes xerrades ajuden a veure que poden assolir aquest nivell, està tot en ells”, assegura.

Aquesta activitat ha començat a les 10 del matí i ha finalitzat aproximadament al migdia, i s’emmarca al programa paral·lel del Llobregat Open Chess. Demà serà el torn d’una partida humana entre dos instituts del Prat.

Partides intenses

En matèria de resultats, la segona jornada del torneig internacional d’escacs ha deixat finals destacables com les taules de Maxime Lagarde, campió francès i jugador amb més ELO del campionat, amb Iyer Akash, que compta amb una mitjana de 200 punts inferior. El francès venia de disputar potser la partida més llarga i renyida de la jornada d’ahir, si exceptuem la de Ravi -2.260 ELO- contra Narcís -2.516-, que es va allargar fins gairebé les 10 de la nit. Lagarde va aconseguir tombar Ibáñez ahir, però avui no ha pogut amb Akash.

Per la seva banda, la jove promesa índia i campió mundial sub12 D. Gukesh -2.547 ELO- aconsegueix la seva segona victòria del campionat. La d’ahir va ser una partida més còmoda per al jove escaquista, que avui ha mostrat una gran tècnica davant de Doshi Moksh -2.399 ELO-, a qui ha derrotat quan li restaven nou minuts a la casella.

L’esperança espanyola, Salvador del Río -ELO 2.507-, ha fet taules davant de Gupta Sankalp -ELO 2.365-.

Segueix les partides clicant al següent enllaç.

Sobre El Llobregat Open Chess

El Llobregat Open Chess és un torneig internacional d’escacs que se celebra del 3 a l’11 de desembre al CEM Estruch del Prat de Llobregat. Compte amb més de 200 inscrits d’una quarantena de països de tot el món. Entre els millors jugadors del torneig destaca la presència de campions internacionals i d’Espanya, com ara Karen Movsziszian, armeni i campió mundial de veterans amb un ELO de 2.491 punts; D. Gukesh, de l’Índia, campió mundial sub 12 i segon Gran Mestre més jove de la història amb una mitjana FIDE de 2.520 punts; o Gabriel del Río, campió absolut d’Espanya i amb un ELO de 2.478, a més dels francesos Maxime Lagarde, campió de França, i Edouard Romain, amb títols de campió d’Europa i de França i un ELO de 2.651. Dentre els participants espanyols destaca el joveníssim Diego Vergara, campió estatal sub12 i amb un ELO de 2.138.

Desplaça cap amunt