Gerard Figueras, secretari d’Esports de la Generalitat: “La primera edició del Llobregat Open Chess està deixant el llistó molt alt”

L'alt càrrec del govern català visita el torneig que organitza El Llobregat al CEM Estruch del Prat i valora tant la "dimensió" de l'esdeveniment com "la qualitat" organitzativa.

El secretari d’Esports de la Generalitat ha valorat positivament la primera edició del Llobregat Open Chess després de la visita que ha realitzat aquesta tarda a les instal·lacions on es disputa, al CEM Estruch. Figueras ha assegurat sentir-se “impressionat” en veure la dimensió de l’esdeveniment i la “qualitat” tant dels participants com dels organitzadors.

L’han acompanyat en la visita el tinent d’alcalde de Benestar i Salut i regidor d’Esports de l’Ajuntament del Prat, Juan Carlos Moreno, i el director del torneig, Javier Pérez Llorca, que els ha explicat els detalls de la competició mentre passejaven per el parquet. Figueras, en la línia del que s’ha expressat al llarg dels darrers dies, ha posat en valor els escacs com un esport beneficiós per a la ment i per millorar els resultats escolars. “Un dels nostres objectius és incorporar els escacs a les escoles, perquè a més d’una activitat esportiva és també intel·lectual i està científicament provat que té un benefici a nivell mental i escolar”, ha expressat Figueras, que ha aprofitat per recordar el múscul amb què compta aquest esport a Catalunya. “Malgrat que no és mediàtic, el món dels escacs català són referència a nivell estatal”, ha afegit.

Escacs vivents pratencs

El tercer dia de competició, però, ha començat amb una esperada partida d’escacs humans o vivents, com prefereixen anomenar-lo els qui el practiquen, entre alumnes de l’institut Baldiri Guilera i de l’escola Jaume Balmes, tots dos centres del Prat, que s’han enfrontat en un parell de partides que han finalitzat amb una victòria per a cada centre escolar.

Això ha estat al matí. Ja a la tarda la competició pura i dura ha tornat a escena en una tercera jornada en què els jugadors se la comencen a jugar. El jove D. Gukesh, després de dues victòries seguides a les rondes anteriors, ha punxat avui contra Gudmundur Kjartasson -ELO 2.448-, en una disputada partida que s’ha decantat del costat de l’islandès. D’altra banda Gukesh, segon escaquista més jove que ha aconseguit el títol de Gran Maestro, ha confessat que està encantat en aquest torneig i que vol tornar l’any que ve. Julen Luis Arizmendi -ELO 2.511- ha fet taules amb Rithvik Raja -ELO 2.381-, mentre que Mateusz Bartel, que va punxar el primer dia, s’ha imposat a Eric Domínguez -ELO2.390-. Per la seva banda, Salvador del Río -ELO 2.507- s’ha desfet d’Alexandre Pigeat -ELO 2.357-.

Ha saltat la sorpresa amb Murali Karthikeyan -ELO 2.611-, que ha fet taules amb Evgeny Zanan -ELO 2.493-, mentre que Maxime Lagarde, que sembla haver-se abonat a les partides llargues i patides, ha acabat en taules amb Fabian Baenzinger, amb un ELO gairebé 300 punts inferior -en concret de 2.398-.

Desplaça cap amunt