El Beisbol Viladecans visita el Llobregat Open Chess en una intensa quarta jornada

Omar i Frank Hernández, collita viladecanenca i ara jugadors de la lliga nord-americana de beisbol, acudeixen al torneig d'escacs acompanyats pel president del CB Viladecans, Joan Rodríguez; el pare dels nois i director tècnic, Edgar Hernández; i Carlos Moya, tècnic de l'equip de softbol.

Una delegació del Club Beisbol Viladecans ha visitat avui El Llobregat Open Chess per interessar-se per l’esdevenir d’una competició que ha encarat avui el quart dia. Ha estat formada pel president del club, Joan Rodríguez; el director tècnic i històric exjugador de la selecció cubana de beisbol, Edgar Hernández; Carlos Moya, tècnic de l’equip de softbol de l’entitat i els jugadors Omar i Frank Hernández, fills d’Edgar Hernández que es van formar a Viladecans i comencen a fer carrera als Estats Units.

Per ser concrets, Omar va recalar l’any passat als Kansas City Royals, mentre que Frank acaba de ser fitxat pels Chicago Cups. Els jugadors han posat amb el director del torneig, Javier Pérez Llorca, a qui han fet un obsequi d?una samarreta del Viladecans i una gorra.

Per part seva, el president del club, Joan Rodríguez, ha valorat l’organització de l’esdeveniment, del qual ha destacat els participants i les seves procedències variades i el silenci que impera a la sala de joc. En aquest sentit, Rodríguez ha fet una similitud entre el beisbol i els escacs, dos esports que “tenen l’estratègia com a essència”. “El beisbol no és només llançar o batre, hi ha molta estratègia darrere de cada jugada, amb diferents possibilitats segons el llançament o el batuda”, ha especificat. “Tu planteges els teus jugadors, les fitxes, en funció de com les col·loca el teu rival”, ha postil·lat, en clara referència a un tauler d’escacs.

Rodríguez també ha donat un toc d’atenció sobre l’escassa presència dels escacs a nivell mediàtic, cosa que també afecta el beisbol. “A Espanya els escacs és una cosa que et sol ensenyar més la família que no pas les escoles”, ha afirmat el president del club viladecanenc. Cosa que considera “una pena”, ja que l’estratègia, ha defensat, “obre molts punts de vista”.

Per tot això, Rodríguez planteja la possibilitat de dur a terme alguna activitat que vinculi escacs i beisbol. “Cal generar sinergies entre els dos esports”, ha dit.

Torneig dur

La competició va arrencar avui amb una nota d’agraïment de Tomás Sosa, un dels jugadors del campionat el rival del primer dia del qual no es va presentar. L?organització, per evitar maldecaps, li va facilitar jugar amb un altre rival, Marc Carbonell, gest que ha agraït en una carta Sosa.

El Llobregat Open Chess es caracteritza per la duresa de les partides. Els grans estan patint i alguns, com Naranayan -ELO 2.626- han optat per fer taules avui amb Arjun Erigaisi -ELO 2.544- per dosificar-se de cara als propers dies. S’ha aconseguit l’equador de la competició i ja van sortint aspirants per aconseguir la victòria. Un és el campió francès Maxime Lagarde, que ha vençut Nikoloci Kacharava -ELO 2.416-, mentre que l’espanyol Àlvar Alonso -ELO 2.548- presenta també la seva candidatura al primer lloc amb un joc molt tècnic, malgrat haver fet taules avui amb Gudmundur Kjartansson -ELO 2.448-, que precisament ahir va derrotar el jove Gran Mestre D. Gukesh. Alonso, que va guanyar l’any passat el Sunway de Sitges, es postula com un dels favorits per emportar-se el gat a l’aigua en aquest primer El Llobregat Open Chess. Per contra, el polonès Mateusz Bartel -ELO 2.634- ha fet taules amb Ariel Erenberg -ELO 2.479-.

Segueix les partides clicant al següent enllaç.

Sobre El Llobregat Open Chess

El Llobregat Open Chess és un torneig internacional d’escacs que se celebra del 3 a l’11 de desembre al CEM Estruch del Prat de Llobregat. Compte amb més de 200 inscrits d’una quarantena de països de tot el món. Entre els millors jugadors del torneig destaca la presència de campions internacionals i d’Espanya, com ara Karen Movsziszian, armeni i campió mundial de veterans amb un ELO de 2.491 punts; D. Gukesh, de l’Índia, campió mundial sub 12 i segon Gran Mestre més jove de la història amb una mitjana FIDE de 2.520 punts; o Gabriel del Río, campió absolut d’Espanya i amb un ELO de 2.478, a més dels francesos Maxime Lagarde, campió de França, i Edouard Romain, amb títols de campió d’Europa i de França i un ELO de 2.651. Dentre els participants espanyols destaca el joveníssim Diego Vergara, campió estatal sub12 i amb un ELO de 2.138.

Desplaça cap amunt