Cinquena ronda del Llobregat Open Chess: creuant el Rubicó

Superem l'equador de la competició, les partides s'allarguen i es comencen a dibuixar possibles guanyadors.

Creuar l’equador d’una competició és com creuar el Rubicó. Ja no hi ha marxa enrere. Qualsevol error pot treure algú de la competició i es comencen a delimitar i dibuixar les fronteres entre els que opten al títol i els que no. En aquest sentit, la cinquena jornada del Llobregat Open Chess s’ha caracteritzat per partides més intenses i llargues. La tensió s’ha palpat a l’ambient i els àrbitres han hagut d’intervenir en algun desencontre entre escaquistes.

La sang no ha arribat al riu i la competició ha avançat inexoreablement. Pel que fa a resultats, destaca la treballada victòria de SL Naranayan -ELO 2.626- sobre P. Iniyan -ELO 2.497-, que l’enfila al grup d’escacs situats al capdamunt del rànquing. En aquest selecte club trobem Arjun Erigaisi -ELO 2.544-, que ha derrotat l’islandès Gudmundur Kjartansson -ELO 2.448- i es consolida com a primer, i també l’espanyol Alvar Alonso, principal carta nacional que ha tornat a fer taules avui, aquesta vegada contra Rithvik Raja -ELO 2.381-, aleshores també dels que compten amb més opcions d’emportar-se el torneig.

El focus d’atenció també ha estat aquesta jornada a la partida entre Evgeny Zanan -ELO 2.493- i Abhimayu Puranik -ELO 2-580-, altres dels escaquistes amb opcions d’aconseguir el primer lloc, la partida del qual ha finalitzat en taules.

Els altres dos escaquistes espanyols més potents, Salvador del Río i Julen Luis Arizmendi, han finalitzat avui en taules amb Prasad Dhulipallah i Cyrus Low, tots dos amb ELO inferior, igual que Alfonso Jerez -ELO 2.369-, que ha fet també taules amb Venkataraman Karthik -ELO 2.470-. Finalment, Marc Narciso s’ha endut la victòria contra Gupta Sankalp.

Segueix les partides clicant al següent enllaç.

Sobre El Llobregat Open Chess

El Llobregat Open Chess és un torneig internacional d’escacs que se celebra del 3 a l’11 de desembre al CEM Estruch del Prat de Llobregat. Compte amb més de 200 inscrits d’una quarantena de països de tot el món. Entre els millors jugadors del torneig destaca la presència de campions internacionals i d’Espanya, com ara Karen Movsziszian, armeni i campió mundial de veterans amb un ELO de 2.491 punts; D. Gukesh, de l’Índia, campió mundial sub 12 i segon Gran Mestre més jove de la història amb una mitjana FIDE de 2.520 punts; o Gabriel del Río, campió absolut d’Espanya i amb un ELO de 2.478, a més dels francesos Maxime Lagarde, campió de França, i Edouard Romain, amb títols de campió d’Europa i de França i un ELO de 2.651. Dentre els participants espanyols destaca el joveníssim Diego Vergara, campió estatal sub12 i amb un ELO de 2.138.

Desplaça cap amunt