Sisena ronda a El Llobregat Open Chess: cop a la taula de la delegació índia

La pressió per l'avanç del torneig ha tornat a regnar sobre el parquet en una jornada que ha tornat a oferir sorpreses a les partides dels grans.

La delegació índia que ha anat al Prat a disputar el Llobregat Open Chess vol deixar empremta. Almenys així queda clar al grup A, en què dos jugadors del país asiàtic han donat un cop sobre la taula i han presentat una seriosa candidatura a endur-se el trofeu de tornada a la terra d’on fa centenars d’anys va sortir aquest esport que està copant l?atenció esportiva al Prat. Es tracta de SL Narayanan, que ha resistit els envits de la gran esperança espanyola, Àlvar Alonso, a la partida més destacada i renyida de la jornada, que ha finalitzat en taules, per la qual cosa l’espanyol no ha aconseguit retallar distàncies a l’indi.

D’altra banda, Arjun Erigaisi també ha fet taules en el seu enfrontament contra el seu compatriota Abhimanyu Puranik. Tot i l’empat, Erigaisi continua sent seriós aspirant a aconseguir la victòria al Prat.

L’altra partida que ha reunit una gran expectació ha estat totes dues els joves Evgeny Zanan i Rithvik Raja, que ha finalitzat també en taules.

Per contra, aquesta jornada ha ofert una altra gran sorpresa. I és que els grans estan patint en aquest El Llobregat Open Chess, i per a mostrar un botó: el campió francès i jugador amb més ELO del campionat, Maxime Lagarde, ha punxat avui a la seva partida amb l’indi Karthik Venkataraman, amb 200 punts menys d’ELO. Per part seva, el polcau Mateusz Bartel, segon millor jugador del campionat, s’ha desfet del campió del món de veterans, l’armeni establert a Catalunya Karen Movsziszian. També ha sorprès les taules de Murali Karthikeyan, dels millors jugadors de la delegació índia amb 2.611 d’ELO, que ha finalitzat a taules la seva partida contra Filemon Cruz, amb un coeficient 300 punts inferior.

En un altre ordre de coses, Tomás Sosa ha fet taules amb Ori Kobo, així com Koushik Girish amb Mikhail Bryakin. Per la seva banda, el jove D. Gukesh ha derrotat la iraniana Mobina Alisanab, que el primer dia de campionat va donar la campanada derrotant Bartel.

Segueix les partides clicant al següent enllaç.

Sobre El Llobregat Open Chess

El Llobregat Open Chess és un torneig internacional d’escacs que se celebra del 3 a l’11 de desembre al CEM Estruch del Prat de Llobregat. Compte amb més de 200 inscrits d’una quarantena de països de tot el món. Entre els millors jugadors del torneig destaca la presència de campions internacionals i d’Espanya, com ara Karen Movsziszian, armeni i campió mundial de veterans amb un ELO de 2.491 punts; D. Gukesh, de l’Índia, campió mundial sub 12 i segon Gran Mestre més jove de la història amb una mitjana FIDE de 2.520 punts; o Gabriel del Río, campió absolut d’Espanya i amb un ELO de 2.478, a més dels francesos Maxime Lagarde, campió de França, i Edouard Romain, amb títols de campió d’Europa i de França i un ELO de 2.651. Dentre els participants espanyols destaca el joveníssim Diego Vergara, campió estatal sub12 i amb un ELO de 2.138.

Desplaça cap amunt