Crònica de la Ronda 3 de l’IV El Llobregat Open Chess Tournament

El silenci reverencial que precedeix el toc de campana que comença a les partides del IV El Llobregat Open Chess Tournament s’ha vist solapat en aquesta ocasió per un feliç esdeveniment: la talentosa jugadora de l’Índia Vaishali Rameshbabu ha rebut el reconeixement dels seus rivals amb una ovació de gala, ja que ahir va aconseguir el títol de Gran Mestre Internacional. Aquesta notícia, a més, té un doble significat: ha esdevingut la tercera jugadora índia de la història a aconseguir-ho. Volen una altra dada? Vaishali i Praggnanandhaa són la primera parella de germans que aconsegueix aquesta titulació.

Miguel Ángel Grima, president de Sant Boi Empresarial (al centre). Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Ha estat amb nosaltres Miguel Ángel Grima, president de Sant Boi Empresarial, honrant-nos amb la seva visita, que agraïm molt.

LA CÀTEDRA: PLANTEJAMENT

Us proposem que ens acompanyin amb el següent exercici, extret de la partida que han disputat el MI Enrique Tejedor Fuente (2383) i la WGM Ravi Rakshitta. Juguen les negres i avancen el peó central a d5. Què els sembla la jugada? Per què? Al final daquesta crònica tindran la solució.

Teixedor Font, E. – Rakshitta, Ravi

En el pla esportiu, hi ha canvis al capdavant de la classificació: Fedoseev i Alekseenko han cedit sengles taules en els dos primers taulers. Tot i això, l’indi Narayanan va tornar a anotar-se el punt en joc, fent-se amb el lideratge temporal. Tornarà a guanyar el torneig que ja es va adjudicar a la primera edició? Tot i això, un nodrit grup de fins a deu jugadors, entre els quals destaquem els espanyols Pichot (2650) i Yuffa (2600), també s’han anotat tres victòries en tres partides. D’altra banda, Paco Vallejo (2668) segueix sense donar mostres dels seus millors escacs, i ha tornat a signar taules amb un jugador pitjor rankeado, el MI de Singapur Jagadeesh Siddharth (2438). Aquest petit sotrac passarà, però Vallejo, capaç del millor, haurà de remar contra la marea per finalitzar en llocs capdavanters.

Al grup B, tenim set escaquistes amb tres punts, liderats provisionalment per la WFM colombiana Cristina Ocampo (1909). El primer espanyol és Xavier Escoriza Pons (1739), del CE Gavà, amb els mateixos punts.

LA CÀTEDRA: SOLUCIÓ

En paraules del MI Enrique Tejedor Fuente: “El meu rival tenia 3 debilitats: b5, defensada pel cavall; f6, defensada pel rei i h5, defensada per l’alfil. Si es manté passiva, em costarà molt progressar, perquè la posició és tancada: no és fàcil atacar les seves debilitats, ja que les peces defensen bé i no puc portar més atacants. Amb la jugada d5 va arriscar, obrint el joc per les meves alfils, que van millorar molt. Això va augmentar les meves possibilitats de victòria. No va ser una bona jugada per part seva. En veritat segueixen sent taules, però la posició s’ha tornat molt més exigent per a ella i, finalment, vaig guanyar”.Els nostres amables patrocinadors llueixen els seus logotips a El Llobregat Open Chess Tournament. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Els nostres amables patrocinadors llueixen els seus logotips a El Llobregat Open Chess Tournament. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Per Jorge I. Aguadero Casado, cap de redacció de Peó de Rei.

Desplaça cap amunt