Crònica del 2n torneig escolar d’escacs SUB16 El Llobregat

La màgia dels escacs parla per si mateixa quan els nens i nenes participen del joc-ciència, com és el cas d’aquesta jornada matinal de l’IV El Llobregat Open Chess Tournament.

Maria Antònia Barragán (centre), regidora d’Esports de l’ajuntament de Sant Boi, ha acompanyat les famílies dels nois i noies que han participat al 2n Torneig Escolar d’Escacs Sub16 El Llobregat. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Per nosaltres, és un honor i un plaer comptar amb el suport de l’ajuntament de Sant Boi, expressat a la persona de Maria Antònia Barragán, regidora d’Esports, que ha acompanyat les famílies dels participants d’aquesta edició. La seva voluntat de continuar donant suport a la promoció dels escacs és clara. En una amable entrevista per a El Llobregat, ens ha dit: “A Sant Boi tenim molts nens i nenes aprenent escacs a les escoles. Jugar aquí, a prop dels titulats internacionals, els genera molta il·lusió”. També ens ha compartit la seva visió dels escacs: “És una gran eina per desenvolupar la ment i la maduresa de les emocions. Als escacs no importa l’edat i els joves es fixen els seus propis objectius, que solen passar primer per guanyar un federat o una persona adulta”. Preguntada sobre els nous costums després de la pandèmia, ha destacat que la puixança dels escacs en línia, en no requerir un desplaçament de la família per practicar aquest esport, fomenta la trobada intergeneracional. A aquests efectes, la regidora desports ha posat de manifest que això ajuda els joves a fomentar el voluntariat i la pràctica de lacompanyament en solitud de la gent gran.

L’esdeveniment ha constat de dos tornejos diferenciats, un per a joves federats i, l’altre, per als que s’inicien als escacs. Hem volgut que els nens i nenes sentin l’experiència de jugar a les mateixes sales que serveixen d’escenari de joc als titulats internacionals. Creiem que pot ser una motivació en benefici del seu progrés com a joves escaquistes i com a persones.

A la part esportiva, el grup de federats, amb 41 participants, ho ha guanyat Ani Vardanyan (6 p.), del CE Peona i Peó. El subcampionat ha estat per a Mateu López (5,5 p.), del CE Tres Peons. La tercera plaça ha estat per a Narek Danielyan (5,5 p.), de l’Associació Cultural Armènia.

El grup de no federats, amb 65 participants, va tenir com a protagonistes els germans Jan (campió) i Enric (subcampió) Valera, seguits per Leo Ruiz d’Adana. Es dóna la circumstància que tots tres representen la mateixa escola, el Col·legi Joan Bardina.

AC Mane Amirkhanyan, AC Guillem Cintes Zuazua (àrbitre principal) i AS Anna Bonals Roca. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

L’àrbitre principal AC Guillem Cintas Zuazua, l’AC Mane Amirkhanyan i l’AS Anna Bonals Roca han fet de pont entre els escacs d’elit i el d’iniciació. Des d´aquí volem agrair al nostre equip arbitral la dedicació i la il·lusió que han posat.

Els nostres amables patrocinadors llueixen els seus logotips a El Llobregat Open Chess Tournament. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Els nostres amables patrocinadors llueixen els seus logotips a El Llobregat Open Chess Tournament. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Per Jorge I. Aguadero Casado, cap de redacció de Peó de Rey

Desplaça cap amunt