Crònica de la Ronda 4 de l’IV El Llobregat Open Chess Tournament

(Desq. a der.) Els membres d’UzChess Mirshokhid Ismatov, Lazizjon Kayumov, Karimjon Yuldashev i Ibrokhimjon Gafforov ens han acompanyat en iniciar la ronda del dia. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

La quarta ronda de l’IV El Llobregat Open Chess Tournament va tenir com a convidats d’honor membres de la delegació d’Uzbekistan (Youth Affairs Agency of Uzbekistan), de manera que Lazizjon Kayumov va fer el toc de campana que va iniciar les partides. Són a Espanya gràcies al suport d’Alisher Sadullayev, president de la Federació d’Escacs d’Uzbekistan i de la Youth Affairs Agency, que els ha enviat al nostre país.

Jove talent d’Uzbekistan, concentrat. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez)

A la part competitiva, el grup A ha reduït el nombre d’escaquistes que sumen tots els punts disputats. L’espanyol Alan Pichot ha perdut al segon tauler amb les peces negres davant el grec Evgenios Ioannidis, de manera que la llista de jugadors amb 4 de 4 queda reduïda a Daniil Yuffa, Narayanan, Aravindh i l’esmentat Ioannidis. Yuffa i Narayanan jugaran al primer tauler.

Els que han recuperat bones sensacions amb les seves victòries són Xírov i Vallejo: pugen posicions a la taula de classificació per a alegria dels seus fans. A la partida del dia, Sara Khadem (2481), recentment nacionalitzada espanyola, es va imposar amb les peces negres a l’indi Sethuraman Panayappan Sethuraman (2603).

Al grup B, les taules al primer tauler entre la WIM Malikova (2051) i la WFM Bobomurodova (1950) suposen un canvi de líders, per la qual cosa demà jugaran a dalt de tot Coles (2050) i Bozorob (1952).

La delegació d’Uzbekistan a l’IV El Llobregat Open Chess Tournament.

Hem tingut el plaer d’intercanviar idees amb el MI Bobir Satturov, que ens ha compartit les seves reflexions en representació de la delegació de l’Uzbekistan.

– Per quin motiu han escollit El Llobregat Open Chess Tournament a la seva temporada esportiva?

– Perquè aquest torneig proporciona importants punts de classificació als nostres escaquistes. També creiem que adquiriran una gran experiència, coneixements i habilitats. Ens complau participar en aquest prestigiós torneig a Espanya durant l’actual temporada d’escacs.

– Quines són les vostres expectatives aquí?

– Esperem que els nostres escaquistes guanyin el torneig, sumant punts de rating que són importants per a ells. Ens alegrem molt que les nostres noies guanyessin i rebessin premis al torneig llampec.

– Se senten confortables a El Llobregat Open Chess Tournament?

– Per descomptat, lequip se sent còmode aquí. No estaria malament dir que és un resultat molt bo per a nosaltres, sobretot amb el començament del torneig. Creiem que els nostres escaquistes obtindran bons resultats a Espanya.

– Els acompanya una cadena de televisió, oi?

– Per informar sobre els tornejos a Espanya, juntament amb la delegació d’Uzbekistan també ens acompanya l’equip de mitjans UzChess. El torneig El Llobregrat és publicat per l’equip de mitjans d’Uzchess a Instagram, YouTube, Facebook, Telegram i altres plataformes i xarxes socials. S’estan publicant molts missatges, vídeos, fotos i pel·lícules. A més de la cobertura d’alt nivell del torneig, el nostre equip de mitjans de comunicació està retransmetent en directe les partides de l’IV Llobregat Open Chess Tournament.
Els nostres amables patrocinadors llueixen els seus logotips a El Llobregat Open Chess Tournament. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Els nostres amables patrocinadors llueixen els seus logotips a El Llobregat Open Chess Tournament. Foto: Patricia Claros Aguilar (@Patriciaajedrez).

Per Jorge I. Aguadero Casado, cap de redacció de Peó de Rei.

Desplaça cap amunt