Els escacs s’apropen als joves a la vuitena jornada d’El Llobregat Open Chess

La penúltima ronda s’ha desenvolupat sota l’aclaparador domini indi, en espera de la novena i última jornada de demà, quan es decideixi el guanyador del campionat.

El penúltim dia de competició al Llobregat Open Chess ha arrencat amb una sessió de partides simultànies entre una vintena d?alumnes de l?institut Baldiri Guilera i la campiona del món sub12, l?índia Savitha Shri. Les partides les ha iniciat el gerent del torneig, el Mestre Internacional Marcelo Panelo, i ha seguit Shri, que ha fet una classe magistral als joves presents.

Després de les partides, que han finalitzat totes amb la victòria de la jove índia, els alumnes han xerrat amb la campiona mundial sobre la vida i com es pot arribar a ser un jugador d’escacs de nivell. Shri, que s’ha preparat a consciència el campionat –de fet, s’ha portat el seu propi menjar de l’Índia-, va respondre als alumnes i els va mostrar que arribar a tenir un bon nivell és a l’abast de tothom, amb esforç.

Domini indi sobre el tauler

A l’espera del que passi demà a la novena i última ronda, sembla que serà difícil fer-se un lloc entre els quatre primers si no es disposa d’un passaport indi. En els enfrontaments directes entre els de dalt, SL Narayanan i Arjun Erigaisi han derrotat Hashit Raja i P. Iniyan, respectivament, per la qual cosa gairebé s’asseguren, si no pateixen un daltabaix demà, la seva presència a la ronda final de ràpides.

Entre els aspirants no indis a colar-se a la crema, trobem el belga Rein Verstraeten, el tapat del campionat que s’ha colat a la zona noble sense fer gairebé soroll i amb un ELO de 2.365. Avui ha tingut l’oportunitat, per això, de col·locar-se millor a la taula, però ha fet taules amb Tomás Sosa -que, tot i això, compta amb un ELO gairebé 200 punts superior, per la qual cosa no seria mal resultat-. Sigui com sigui, les opcions del belga es mantenen intactes. Qui també podia dir alguna cosa és l’islandès Gudmundur Kjartansson, un altre escaquista amb possibilitats, que s’ha enfrontat al derbi europeu al Gran Mestre Mateusz Bartel, que ha anat de pitjor a millor en aquest El Llobregat Open Chess i recupera opcions per ficar-se a la final, ja que ha vençut l’islandès.

Un altre que s’ha anat superant dia a dia ha estat el jove D. Gukesh, que avui ha fet taules davant del seu compatriota Rithvik Raja, rival directe per aconseguir les places que donen dret a la ronda final.

Pel que fa a la representació espanyola, Daniel Alsina ha perdut contra el seu compatriota Marc Narciso, mentre que Salvador del Río avui ha fet taules amb el jove israelià Evgeny Zanan.

Una darrera ronda espectacular

Demà arribarà a la fi la primera edició d’El Llobregat Open Chess amb uns visitants de luxe: els mestres Pepe Cuenca i ‘El Divis’ Martínez, que s’encarregaran de retransmetre, amb el seu característic estil, la jornada des d’un improvisat plató a la sala anàlisi. Una última ronda en què, després de nou dies d’escacs, coneixerem els guanyadors del grup A i també del grup B, a més d’escollir el premi revelació -que lliurarà la mare del Gran Mestre pratenc David García-.

Sobre El Llobregat Open Chess

El Llobregat Open Chess és un torneig internacional d’escacs que se celebra del 3 a l’11 de desembre al CEM Estruch del Prat de Llobregat. Compte amb més de 200 inscrits d’una quarantena de països de tot el món. Entre els millors jugadors del torneig destaca la presència de campions internacionals i d’Espanya, com ara Karen Movsziszian, armeni i campió mundial de veterans amb un ELO de 2.491 punts; D. Gukesh, de l’Índia, campió mundial sub 12 i segon Gran Mestre més jove de la història amb una mitjana FIDE de 2.520 punts; o Gabriel del Río, campió absolut d’Espanya i amb un ELO de 2.478, a més dels francesos Maxime Lagarde, campió de França, i Edouard Romain, amb títols de campió d’Europa i de França i un ELO de 2.651. Dentre els participants espanyols destaca el joveníssim Diego Vergara, campió estatal sub12 i amb un ELO de 2.138.

Desplaça cap amunt