El cop de mà al domini indi no es completa a la setena ronda del Llobregat Open Chess

El cansament s'acumula i les aromes del Panjab comencen a embolicar la victòria final.

Les taules han tornat a ser la tònica d’una jornada marcada per la pressió i la proximitat de la darrera ronda de dimecres, en què es decidirà el campionat. De moment, els dos escaquistes que anaven al capdavant, els indis Arjun Erigaisi i SL Narayanan han fet taules en les seves respectives partides amb l’espanyol Salvador Del Río i el polonès Mateusz Bartel. Els seus perseguidors més immediats, però, han empatat també en els seus enfrontaments, i per això el domini dels dos indis continuarà almenys un dia més. L’islandès Gudmundur Kjartansson, que partia en bon lloc per assaltar el liderat després de la punxada dels dos capdavanters, ha acabat fent taules amb el jove israelià Evgeny Zanan, un altre dels que també aspiraven a donar un cop de mà al domini indi.

La gran esperança espanyola, Àlvar Alonso, que també ha tingut una oportunitat d’or per col·locar-se entre els primers, ha caigut davant Harshit Raja, amb la victòria del qual arriba a la zona noble i es cola en la crema de possibles guanyadors. Qui també s’ha colat al club dels VIP ha estat el jove D. Gukesh, que ha guanyat Cyrus Low. Per part seva, Venkataraman Karthik i Rithvik Raja s’han fet la vida impossible l’un a l’altre i han finalitzat també en taules. El també espanyol Daniel Alsina, l’altra carta espanyola a la classificació juntament amb Alonso, ha finalitzat en taules a la seva partida contra Abhimanyu Puranik, amb qui estava empatat a la taula.

Pepe Cuenca i ‘el Divis’ Martínez amenitzaran el campionat

Quan falten dos dies perquè finalitzi el primer El Llobregat Open Chess, els aficionats ja esperen l’arribada de dos mestres escaquistes que visitaran el Prat per retransmetre en directe el que passi en l’última i decisiva jornada d’aquest dimecres. Es tracta de Pepe Cuenca i ‘el Divis’ Martínez, dos autèntics ‘showman’ dels escacs que són capaços de narrar-ho com si es tractés d’una semifinal de Champions a Anfield Road. Ho faran en un plató habilitat al mateix CEM Estruch i on rebran tot aquell que es vulgui passar a conèixer-los. De fet, hi ha previstes sorpreses i un sorteig de premis per als que es passin per l’estudi a conèixer-los i participar a la retransmissió.

Els escacs com a eina educativa

Aquesta primera edició del Llobregat Open Chess està posant de manifest la importància dels escacs per millorar resultats dels alumnes a les escoles . En aquest sentit, avui ha tingut lloc una xerrada al centre cívic Palmira Domènech a càrrec de Josep Serra, vicepresident de la Federació Catalana d’Ajdrez. L’han acompanyat Piedad Bodelón, directora de l’escola Jaume Balmes, on s’implementa el programa Escacs a l’escola des de fa un lustre, i Carme Saurina, de l’Observatori d’Escacs de la Universitat de Girona. Després de la conferència, tots tres han visitat el CEM Estruch per interessar-se pel desenvolupament de la competició.

Sobre El Llobregat Open Chess

El Llobregat Open Chess és un torneig internacional d’escacs que se celebra del 3 a l’11 de desembre al CEM Estruch del Prat de Llobregat. Compte amb més de 200 inscrits d’una quarantena de països de tot el món. Entre els millors jugadors del torneig destaca la presència de campions internacionals i d’Espanya, com ara Karen Movsziszian, armeni i campió mundial de veterans amb un ELO de 2.491 punts; D. Gukesh, de l’Índia, campió mundial sub 12 i segon Gran Mestre més jove de la història amb una mitjana FIDE de 2.520 punts; o Gabriel del Río, campió absolut d’Espanya i amb un ELO de 2.478, a més dels francesos Maxime Lagarde, campió de França, i Edouard Romain, amb títols de campió d’Europa i de França i un ELO de 2.651. Dentre els participants espanyols destaca el joveníssim Diego Vergara, campió estatal sub12 i amb un ELO de 2.138.

Desplaça cap amunt