Partida 1 del Mundial d’Escacs, Nepomniachtchi vs. Carlsen – Directe del GM Miguel Illescas 19.00 hores

Per Redacció Escacs21

Va començar el Mundial! S’esperava amb molta expectació l’inici del matx pel títol mundial d’escacs que es disputa a Dubai del 26 de novembre al 15 de desembre. El 8 vegades campió d’Espanya Miguel Illescas va pronosticar amb encert que l’aspirant “Nepo” avançaria dues caselles el seu peó de rei a la primera jugada.

Per la seva banda, Carlsen va respondre amb la seva favorita 1…e5 i els primers moviments de tots dos es van dirigir cap a una Obertura Espanyola, que el jugador noruec coneix com a ningú. Amb la seva jugada 8…Ce5, el campió mundial va sacrificar un peó que li va permetre pressionar el rival gràcies a una lleugera iniciativa. En acabar l’obertura, la posició estava equilibrada, ja que el peó de més que tenia Nepomniachtchi es veia compensat pel joc més dinàmic de les peces negres. Això sí, el jugador rus havia jugat força ràpid i era Carlsen qui havia consumit més temps.

La veritable crisi de la partida es va produir després de l’excel·lent i ambiciosa jugada de Carlsen 33…b4! obrint un altre front al flanc de dama aprofitant la mala disposició de les peces passives blanques. A partir d’aquest moment clau, Nepomniachtchi va començar a pensar més que el rival i va haver d’afrontar una defensa difícil abans de superar el primer control de temps situat a la jugada 40. Però just en aquell moment, el campió no va afinar i va deixar passar una bona oportunitat de continuar pressionant amb 40…Cf4.

Amb les accions anivellades de nou tots dos jugadors van acordar taules a la jugada 45 després d’una triple repetició de moviments.

MARCADOR després de la partida 1

  • Magnus Carlsen: 0,5 punts.
  • Ian Nepomniachtchi: 0,5 punts.

Més informació a https://www.ajedrez21.com/mundial

 

 

Desplaça cap amunt