Partida 2 del Mundial d’Escacs, Carlsen vs. Nepomniachtchi – Directe del GM Miguel Illescas 19.00 hores

Per Redacció Escacs21

El campió noruec salva amb negres la partida inicial del matx. Després de les còmodes taules aconseguides amb negres pel campió mundial a la primera partida, s’esperava amb molt d’interès el plantejament d’obertura de Magnus Carlsen. I certament, l’obertura catalana ha estat una agradable sorpresa per als experts, ja que presagiava una lluita aferrissada. Per la seva banda, Nepomniachtchi va respondre també amb molta ambició menjant el peó sacrificat per les blanques.

El transcurs de l’obertura va discórrer per senders de gran complexitat, on Carlsen va arriscar sacrificant la qualitat a canvi d’una forta iniciativa aprofitant la situació passiva de les peces negres i un enorme cavall blanc situat en ple cor de la posició rival. Això va obligar a una difícil defensa de “Nepo”, que va haver de tornar tot el material capturat, quedant-se fins i tot amb un peó a faltar.

Afortunadament per al jugador rus, va poder simplificar la posició i el poc material que va quedar al tauler li van oferir la possibilitat d’aconseguir les taules després de la jugada 58. Un resultat feliç per a l’aspirant i una mica amarg per al campió, que -com a la primera partida- es va mostrar superior al rival, encara que no fos suficient per desequilibrar el resultat.

La tercera partida del matx pel títol mundial està programada per a diumenge, a les 13.30 hores (horari espanyol).

MARCADOR després de la partida 2

Magnus Carlsen: 1,0 punts.
Ian Nepomniachtchi: 1,0 punts.

Més informació a https://www.ajedrez21.com/mundial

Desplaça cap amunt