Partides destacades dels guanyadors de l’llobregat Open Chess (III)

El GM Amin Tabatabaei va guanyar el torneig després d'un empat a tres a les rondes regulars i guanyar els playoffs de Blitz
GM Amin Tabatabaei, ganador de la tercera edición de elllobregat Open Chess, en 2022

La tercera edició d’ellllobregat Open Chess es va dur a terme a Sant Boi de Llobregat del 30 de novembre al 8 de desembre de 2022, amb quatre esdeveniments i una borsa de premis de més de 43.000 euros. El GM Amin Tabatabaei va guanyar el torneig després d’un empat a tres a les rondes regulars i guanyar els playoffs de Blitz.

Del 30 de novembre al 8 de desembre del 2022, es va dur a terme a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) la tercera edició del Llobregat Open. Aquest festival va incloure quatre esdeveniments: GRUP A, GRUP B, Blitz Masters i Blitz Women’s Masters, amb una borsa de premis que va pujar als 43.450 euros. Al torneig GRUP A, van participar 175 jugadors provinents de 43 països, que van competir per un premi total de 29.500 euros. Es van jugar 9 rondes sota el sistema suís, amb un control de temps de 90 minuts per fer 40 jugades, i després es van afegir 30 minuts addicionals fins al final de la partida, amb un increment de 30 segons per cada jugada.

El GM Hans Niemann, que es va unir al torneig a l’últim minut abans de l’inici de la primera ronda, va ser el centre d’atenció de tots els ulls. Amb un bon començament de 4/4 punts, Niemann va patir una derrota davant Jingyao Tin a la setena ronda. Després de dos empats en els últims dos jocs, Niemann va acabar al lloc 16è de la llista de classificació final amb 6/9 punts.

Després de nou rondes jugades, es va produir un empat a tres bandes entre el GM Amin Tabatabaei, el GM Tin Jingyao i el MI Mittal Aditya, que van obtenir 7/9 punts cadascun. Els jugadors van avançar els playoffs de Blitz, on Tabatabaei va aconseguir guanyar les dues partides per assegurar-se el títol de Guanyador i endur-se a casa un premi en metàl·lic de 10.000 euros. En segon lloc va quedar el GM Jingyao Tin de Singapur, mentre que el MI indi Mittal Aditya va ocupar el tercer lloc.

Després d’imposar-se als playoffs, el GM Amin Tabatabaei es va coronar campió de la tercera edició del Llobregat Open Chess. La partida en què va assegurar la victòria del torneig és la següent:

1.d4 d5 2.Cf3 Cf6 3.c3 c6 4.Dc2 g6 5.Af4 Af5 6.Db3 Db6 7.h3 Ag7 8.e3 0-0 9.Cbd2 h6 10.Ae2 g5 11.Ag3 Cbd7 12. 13.hxg5 Cxg3 14.fxg3 hxg5 15.Cxg5 Dc7 16.Rf2 e5 17.Cdf3 f6 18.Ch3 Tae8 19.Tae1 Ah6 20.Ad1 Cb6 21.Ac2 Dh7 2 3+ 25. Rf1 Dxg6 26.cxd4 Cc4 27.Te2 Cd2+ 28.Txd2 Axd2 29.Cf2 Tf7 30.Th4 Ag5 31.Tg4 Tfe7 32.e5 Dh6 33.Rg1 Rh8 34.Ch3e7 .Txg7 Dxg7 38.Cf4 Dh6+ 39.Rg1 Tg8 40.Dxb7 Ab6+ 41.Rf1 Txg3 42.Dc8+ Tg8 43.Cg6+ Dxg6 44.Dh3+ 1-0