Resum de la ronda 1 de l’El Llobregat Open Chess, pel GM Miguel Illescas

Resum de la primera jornada, per Hernán Siludakis

A les 17:00 del 30 novembre, sota la posta de sol, va iniciar el segon el llobregat Open Chess tournament, el torneig obert d’escacs amb més mitjana ELO d’Espanya.

Els més de 150 jugadors han mogut feines durant 5 hores i 30 minuts, produint partides molt disputades. L’emparellament de la primera ronda ha generat una mica poc vist, l’enfrontament de 2 grans mestres entre si a la taula número 1, habitualment en aquests certàmens els Grans Mestres s’enfronten entre si a les rondes posteriors on defineixen els llocs d’avantguarda. Això demostra la duresa del torneig, i per això molts jugadors de gran nivell de tot arreu del món, li interessa venir a jugar aquest torneig de tal magnitud.

Una grata sorpresa ha estat la victòria de la jove promesa Catalana, Carles Martín Barceló sobre el Gran Mestre holandès Lucas Van Foorest, també destaquem l’empat aconseguit per Andreu Blasco, del Club de Castelldefels, davant del Gran Mestre Venkataraman Karthik de l’índia.

Entre les dones la favorita Dinara Saduakassova no ha tingut més inconvenients a doblegar el seu oponent i cal destacar com a colofó l’empat aconseguit amb peces negres per Adhara Rodriguez rodó davant el Mestre Internacional Vignesh.

Avui, a partir de les 17:00, començarà la segona ronda que marca una altra fita, l’enfrontament de 2 campions mundials: El veterà Armeni Karen Movszizsian contra Ruslam Ponomariov d’Ucraïna.

Desplaça cap amunt