Mundial d’escacs, partida 4 – Directe del GM Miguel Illescas 19.00 hores

Per Redacció Escacs21

Nepomniachtchi sorprèn amb la Defensa. És aspirant iguala fàcilment amb negres i manté la igualtat al matx.

Hi havia molta expectació per comprovar si Carlsen continuaria arriscant amb les peces blanques, tal com fes a la segona partida. La veritat és que Nepomniachtchi no ho ha permès, en plantejar la súper sòlida Defensa Petrov (també anomenada Defensa Russa). Aquest plantejament té fama de tendir a posicions amb poques perspectives per a tots dos jugadors.

En aquesta tessitura, el campió mundial ha dirigit el joc cap a un final amb la lleugera iniciativa, però Nepo s’ha defensat amb encert i l’empat s’ha signat abans del primer control de temps a la jugada 33.

El matx continua empatat i demà, dimecres 01/12 es jugarà la cinquena partida, a les 13.30 hores (horari espanyol).

Com cada dia de joc, el gran mestre i 8 cops campió d’Espanya Miguel Illescas comentarà el duel en directe des de LA VANGUARDIA, a partir de les 19:00 h. (Espanya UTC +1).

MARCADOR després de la partida 4

  • Magnus Carlsen: 2 punts.
  • Ian Nepomniachtchi: 2 punts.

Més informació a https://www.ajedrez21.com/mundial

 

Mundial Carlsen vs. Nepomniachtchi (Partida 04) – excampió mundial Vishy Anand (en anglès)
https://youtu.be/lABNMnnMYeo

=====================
REPOSITORI DE VÍDEOS
=====================

Mundial Nepomniachtchi vs. Carlsen (Partida 01) – GM Miguel Illescas
Resum de la primera partida del Mundial a càrrec de Miguel Illescas, gran mestre i 8 cops campió d’Espanya absolut.
https://youtu.be/kWOTWS_iav0

Mundial Carlsen vs. Nepomniachtchi (Partida 02) – GM Miguel Illescas
Resum de la segona partida del Mundial a càrrec de Miguel Illescas, gran mestre i 8 cops campió d’Espanya absolut. ¡Acció trepidant del campió mundial que va agafar per sorpresa l’aspirant!
https://youtu.be/NweVIjW_eMU


2a edició d’EL LLOBREGAT OPEN CHESS TOURNAMENT 2021

Es tracta d’un dels tornejos oberts més importants d’Europa, amb més de 50 mestres grans i un Elo mitjà de +2300. La borsa de premis puja 25.000 €, cosa que fa del torneig un dels més atractius per als jugadors professionals. La segona edició d’ellllobregat Open Chess 2021 se celebra del 30 de novembre al 8 de desembre del 2021 (9 rondes de joc), a l’Hotel Playafels de Castelldefels (Barcelona).

Les rondes es jugaran a les tardes, a partir de les 17:00h (excepte la darrera ronda que es jugarà el dia 8 a les 10 del matí). Fora d’aquest horari s’estan programant activitats complementàries al torneig, oferta tant adreçada als jugadors com a la població en general. Destaca les simultànies que oferirà l?excampió mundial Anatoli Kàrpov dimarts 7 de desembre en una de les seus de la Diputació de Barcelona. A més, la llegenda russa participarà en altres actes presencials del 2n elllobregat Open Chess 2021.

Des de La Vanguardia retransmetrem les principals partides en directe, que a partir de les 19.00 hores seran comentades en directe pel GM Miguel Illescas, 8 vegades campió d’Espanya absolut i exentremador del campió del món Vladimir Kramnik.

Més informació a https://www.elllobregatopenchess.com

PARTIDES EN DIRECTE

 

Desplaça cap amunt