Activitats programades per a la 4a edició de l’Open

Obertes les inscripcions per a la quarta edició del LLOBREGAT OPEN CHESS. Fins ara, s'han registrat catorze mestres internacionals, com Paco Vallejo, Leon Luke Mendonca i Tomas Sosa. A més, es promocionarà el desenvolupament esportiu de joves jugadors i es faran diverses activitats durant l'esdeveniment.

Des del mes de maig passat, ha quedat obert el primer torn d’inscripcions a la quarta edició d’ EL LLOBREGAT OPEN CHESS . Durant els mesos de maig i juny, la inscripció va quedar oberta pel primer tram de jugadors: amb titulació de mestre internacional o gran mestre.

Fins ara ja s’han inscrit catorze mestres, el primer el GM Paco Vallejo (2.712 ELO), seguit dels també grans mestres, Leon Luke Mendonca , de l’Índia (2.603 ELO), i l’argentí Tomas Sosa (2.551 ELO) ).

Tots els interessats poden consultar les bases de l’open i les notícies que generem, a www.elllobregat.com , clicant a l’anagrama del torneig, que es pot veure a la pàgina principal, a la dreta del logotip de la nostra capçalera.

Una de les línies de treball dels organitzadors de l’open és promocionar el desenvolupament esportiu de joves jugadors. Paral·lelament a l’organització de l’open, impulsem iniciatives amb aquest objectiu: acabem de signar un conveni de col·laboració amb la Federació d’Escacs Valls d’Andorra ; conveni en què acordem la col·laboració d’ambdues organitzacions per promocionar tant El Llobregat Open Chess , com l’ Obert Internacional d’Escacs d’Andorra . Hem acordat procurar la invitació i intercanvi de jugadors vinculats als dos tornejos, especialment jugadors sub-20, que podran optar a les ajudes que les organitzacions respectives oferim a joves promeses dels escacs. El bon fer del GM Oscar de la Riva , ha afavorit la iniciativa i finalment l’acord aconseguit.

A la passada edició, una de les activitats programades va ser un campionat escolar. Aquest any pretenem progressar en aquesta línia; el matí del diumenge 3 de desembre a la seu d’open, Can Massallera, organitzarem la 2a edició d’aquesta oferta per a joves jugadors, especialment els de la comarca.

El dissabte 2 de desembre, al matí, hem programat “ Viladecans solidària ”, un esdeveniment de partides ràpides organitzat per a mestres internacionals, participants a EL LLOBREGAT OPEN CHESS . Una activitat que ajudarà a visibilitzar la progressió esportiva que en els darrers anys han protagonitzat les dones, també a l’alta competició escaquista.

El dilluns 4 de desembre, Leontxo García , periodista d’ EL PAIS , especialitzat en informació sobre escacs, impartirà a l’ Hotel El Castell de Sant Boi, una conferència sobre “ La relació dels escacs i la intel·ligència artificial ”.

Continuem treballant per completar l’oferta d’activitats d’ EL LLOBREGAT OPEN CHESS 2023 .

Desplaça cap amunt