SL Narayanan venç al Torneig Blitz Masters Ciutat de L’Hospitalet 50 X 50, del Llobregat Open Chess Tournament

Can Massallera, Sant Boi. Eren avui a les cinc de la tarda, 29 de novembre, quan l’àrbitre principal Hernán Siludakis va donar el senyal que comencessin les partides del blitz per a titulats internacionals que precedeix la 4a edició del Llobregat Open Chess Tournament, un dels campionats de referència a Europa. Els mestres, ells i elles, es retrobaven, intercanviant càlides salutacions. L’hivern acabava d’arribar a la localitat catalana de Sant Boi i el mig centenar llarg d’escaquistes que es disputaria la borsa de 20.000 € en premis s’havia familiaritzat amb la sala de joc.

Els tres caps de sèrie (l’eslovè Vladimir Fedoseev (2719), l’austríac Kirill Alekseenko (2667) i l’espanyol Alexéi Shírov (2659)) s’afanyaven a comandar la classificació des de l’inici, però a la primera ronda va saltar la sorpresa, cedir unes taules l’espanyol davant de l’armeni Karen Movsziszian. I, a la segona ronda, va ser el català Marc Narcís qui es va interposar en el camí d’Alekseenko, i va acabar en taules la partida que els enfrontava gràcies a la seva precisió en el mig joc en problemes de temps. A Fedoseev, per tant, se’l començava a aclarir el camí.

La tercera ronda va significar l’ascens als primers llocs de l’espanyol Daniil Yuffa i de l’indi Sunilduth Lyna Narayanan, però la quarta ronda va tenir com a protagonista el lituà Paulius Pultinevicius, que es va enfilar fins arribar al primer tauler. Xírov i Vallejo, per la seva banda, no semblaven estar jugant els seus millors escacs.

Es va arribar a la sisena ronda de joc amb una inesperada derrota del recentment nacionalitzat espanyol Alan Pichot al tercer tauler davant l’indi Gupta Sankalp, que s’estava mostrant fortíssim a ritme ràpid. Havíem travessat l’equador de la competició i alguns talents començaven a mostrar signes de cansament, especialment els que quedaven despenjats de la lluita per les primeres places. En un torneig d’un dia, amb un arc de 1.500 € al primer i 1.000 € al cinquè (així com 150 € dels llocs 31 al 40), cada esglaó a la classificació final val el seu pes en or.

Tot feia presagiar, en finalitzar la setena ronda, que l’indi Narayanan apuntava alt, encara que Fedoseev i Pultinevicius estaven a l’aguait, a només mig punt de distància. L’enfrontament entre tots dos, al primer tauler, seria decisiu.

La vuitena ronda no va defraudar, amb lluita intensa a tots els taulers per esgarrapar punts molt valuosos de cara a la classificació. Al primer tauler es va imposar Narayanan, que va manejar amb eficàcia les peces negres. A la zona mitjana de la taula, Alexéi Shírov va posar emoció a la seva partida, jugant un final virtuós davant de la MI índia Vaishali Rameshbabu, que està culminant un 2023 de somni després de classificar-se per al Torneig de Candidates en dates recents.

La novena i última ronda del torneig no va defraudar. Sunilduth Lyna Narayanan (8 punts) va fer bons els pronòstics i es va imposar amb les peces blanques a l’azerbaidjanès Vugar Asadli, que acabava de protagonitzar una remuntada notable des del tauler 18 a la tercera ronda. Segon va ser Fedoseev (7,5) i tercer Pultinevicius (6,5). El primer jugador espanyol va ser Marc Narciso (6è, amb 6 p.), qui es va mantenir constantment a la part alta de la competició.

Especificacions tècniques a:

https://www.elllobregat.com/openchess/es/regulaciones/blitz-masters/

Per Jorge I. Aguadero Casado, cap de redacció de Peó de Rei.

Desplaça cap amunt