En marxa la 4a edició del LLOBREGAT OPEN CHESS TOURNAMENT

Mantenim les mateixes dates que en edicions anteriors: del 30 de novembre al 8 de desembre, facilitant que tot jugador sàpiga amb certesa, en quines dates es jugarà la propera edició.

Mantenim les mateixes dates que en edicions anteriors: del 30 de novembre al 8 de desembre, facilitant que tot jugador sàpiga amb certesa, en quines dates es jugarà la propera edició.

EL LLOBREGAT OPEN CHESS TOURNAMENT ha acceptat l’oferiment de l’Ajuntament de Sant Boi i mantindrà la seu del torneig en aquesta població a les properes edicions del 2023 al 2027. Sant Boi té vocació a convertir-se en ciutat referent per als escacs mundials. D’aquesta manera podrem veure jugar a Sant Boi (sala teatre de Can Massallera), destacats jugadors i jugadores espanyols, competint amb mestres de l’elit mundial.

El torneig d’escacs més fort d’Europa

Amb una mitjana de 2.350 punts ELO, la passada edició es va convertir en l’open més fort jugat a Europa el 2022. I lògicament, el més rellevant dels jugats a Espanya; així ho acaba de certificar la Federació Espanyola d’Escacs i el Consell Superior d’Esports d’Espanya .

A partir de l’1 de maig, qualsevol interessat podrà consultar les bases de la propera edició, la quarta, com tota la informació relativa a l’open; ho podran fer consultant la nostra web: elllobregat.com/openchess . A partir d’aquell moment queda obert el període d’inscripcions de jugadors. Ja en aquest mes d’abril, tot i que encara no hem obert les inscripcions, podem anunciar (atès que així se’ns ha autoritzat), que en aquesta quarta edició, comptarem de nou amb la participació de Paco Vallejo, el millor jugador espanyol, amb un ELO superior als 2.700 punts.

Una altra de les novetats de l’edició 2023: es retransmetran, cada ronda, les vint partides corresponents als quaranta jugadors més ben classificats; la sala també comptarà amb un circuit de televisió que emetrà informació, per Internet, sobre el desenvolupament de cada jornada. Esperem que l’audiència aconseguida el 2022 (29.505 persones) es veurà multiplicada en aquesta edició 2023.

Programa d’ajuda a joves promeses dels escacs

Una de les línies de treball de lequip organitzador és la promoció dels escacs entre els més joves. En aquesta edició, en el marc de l’open repetirem i ampliarem l’oferta de torneig de ràpides per a escolars. I una altra novetat: iniciem un programa d’ajuts a joves promeses, patrocinant Alex Villa, que amb un ELO FIDE de 2.216, és el millor sub-14 català, i el quart espanyol. Esperem ajudar Alex a progressar en l’esport dels escacs; us desitgem molts èxits al llarg del 2023 en els tornejos en què participeu.

A partir d´aquesta edició i fins a la de desembre, continuarem informant sobre els avenços en l´organització de la quarta edició d´EL LLOBREGAT OPEN CHESS TOURNAMENT.

Alex Villa, primer jugador patrocinat per El Llobregat Open CHess
Desplaça cap amunt