Alex Villa, amb només 12 anys, aconsegueix guanyar el seu primer GM

Alex Villa, jove promesa del món dels escacs espanyols , i el primer jugador patrocinat per EL LLOBREGAT OPEN CHESS , va derrotar el Gran Mestre peruà Miguel Muñoz Pantoja, jugador professional de 47 anys, al V Open Internacional d’Escacs Actius Fundació Joviat , disputat a Manresa diumenge passat.

Aquesta fita demostra la línia ascendent d’Alex en el seu joc i, encara que sigui molt precoç en edat, demostra que té un futur molt prometedor. Actualment és al TOP20 de rànquing català amb el seu recent estrenat títol de CM (Candidate Master), entre més de 7.000 jugadors federats i nascuts a Catalunya.

Com a anècdota, vam mostrar una instantània de l’any passat, a la final de Candidats que es va disputar a Madrid on va tenir ocasió de conèixer personalment i fotografiar- se amb el recent proclamat Campió del Món, el xinès Liren Ding .

El Llobregat se sent molt orgullós a donar suport a la progressió d’Alex i ja ha començat els contactes amb equips de la màxima Divisió d’Honor dels escacs catalans perquè pugui jugar la temporada que ve amb un equip professional de la Lliga Catalana.

Desplaça cap amunt