www.elllobregat.com

Comencen les obres de consolidació de l’espadanya de l’església de Sant Miquel

Comencen les obres de consolidació de l’espadanya de l’església de Sant Miquel

Aquest treballs que s’allargaran durant dos mesos garantiran l’estabilitat de l’element i permetran tornar a col·locar la campana

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Gavà, 22 de setembre- En aquests moments s’estan duent a terme al conjunt monumental del castell d’Eramprunyà una exploració arqueològica puntual que comprèn la neteja de runes del recinte sobirà, cales d’exploració puntuals així com feines de consolidació de l’espadanya de l’església de Sant Miquel per tal de tornar-hi a col·locar la campana.

Les obres de consolidació, si les condicions meteorològiques ho permeten, estaran finalitzades en dos mesos, segons Joan Closa Pujabet, Cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. “Estem treballant amb materials molt naturals, amb morters de cals que necessiten un temps de fraguar, un temps d’endurir i aquests terminis no els podem accelerar”. Quan l’obra finalitzi l’estructura serà el suficientment estable com per poder deixar la campana fixa en el seu lloc o mòbil. “Això ho decidirà la Unió Muntanyenca Eramprunyà que és qui la té en dipòsit”, explica Closa.

De cara a la celebració de l’Aplec de Sant Miquel que tindrà lloc aquest diumenge, 25 de setembre, i com que els treballs no estan acabats la Diputació, d’acord amb l’Ajuntament i la UME, han decidit adequar un espai davant de l’espadanya per tal que es pugui col·locar abaix la campana i realitzar tots els actes previstos però preservant la seguretat de tots els participants.

Aquestes tasques que s’estan duent a terme, així com la investigació històrica que es farà posteriorment són el fruit del conveni signat el passat mes de març entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà. Es tracta d’uns treballs que complementaran els realitzats, també pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació, durant l'any 2010, consistents en la instal·lació d'una tanca de protecció del recinte i la consolidació d'urgència del castell, que van permetre la implementació d'un servei de visites guiades i segures.

L’objectiu final de la recerca arqueològica i històrica és conèixer de forma exhaustiva l’evolució del monument, que servirà com a base per a la posterior redacció del Pla Director que marcarà els criteris de restauració i utilització del monument.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios