www.elllobregat.com

Mossos desmantella un grup criminal, a la comarca, per assaltar traficants de droga

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Mossos d’Esquadra, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, ha detingut fins a onze persones relacionades, presumptament, amb una organització criminal i per tràfic de drogues, en tota una investigació que ha durat més de mig any i que hem pogut conèixer aquest mes. 

Tots els fets han estat al nord de la comarca, on arrenca la investigació després d’un tiroteig a plena llum del dia a Pallejà, el setembre de 2013. L’ocupant d’un vehicle va disparar a un altre turisme després d’una discussió, segons Mossos d’Esquadra, causada per una transacció de droga en un polígon industrial. Una discussió que acabaria, fins i tot, en una persecució a l’A2.

A partir d’aquí es va poder identificar a un dels ocupants, veí de Martorell i amb un alt nivell de vida tot i no tenir cap feina coneguda. Segons va avançar la investigació, l’Àrea d’Investigació Criminal de Mossos va confirmar que es tractava del cap d’un grup criminal -ben organitzat i violent- que es dedicava a assaltar traficants, en el moment de realitzar la transacció. Tres mesos després del tiroteig, a desembre de 2013, Mossos va finalitzar l’operació amb la detenció de set persones (d’entre 23 i 45 anys) de nacionalitat espanyola i marroquina i veïns de Martorell i Esparreguera, després de sis escorcolls a domicilis i locals d’ambdós municipis de la comarca. Els agents van recuperar més de 14.000 euros, gran quantitat de munició, armes de foc i blanques, així com gran quantitat de droga amb valor de més de 42.000 euros. Els set presumptes criminals van ingressar a presó per pertànyer a una organització criminal i per tràfic de droga.

Quan semblava, en canvi, que la investigació havia arribat al seu punt final, la Guàrdia Civil d’Arrecife (Illes Canàries) va facilitar una informació per identificar a les víctimes del tiroteig de Pallejà, els quals també haurien comés un delicte de tràfic de drogues. Aquesta segona fase, va permetre a Mossos d’Esquadra detenir a quatre persones més que van ser traslladats a Sant Feliu de Llobregat. Després de declarar davant la Magistrada, van ingressar a presó.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios