www.elllobregat.com
Primera ponència unitària per incorporar Molins de Rei a la Zona 1 en mobilitat

Primera ponència unitària per incorporar Molins de Rei a la Zona 1 en mobilitat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

ICV i Esquerres de Molins de Rei impulsen aquesta proposta amb l’1 de gener de 2015 com a data de referència

Molins de Rei és, sense cap mena de dubte, una de les contradiccions de la zonificació que té assignada l’Autoritat del Transport Metropolità en termes de mobilitat. La ciutat de la comarca té assignada la Zona 2, en concret el sector 2B, tot i estar més a prop del centre de Barcelona, per exemple, que Castelldefels, dins de la Zona 1, la més barata del sistema tarifari que integra tota Barcelona i gran part de l’Àrea Metropolitana. Si fem un cop d’ull de les distàncies, Molins de Rei es troba a uns 18 quilòmetres de Plaça Catalunya, mentre que Castelldefels, la darrera ciutat de la comarca, abans d’arribar al Garraf, està aproximadament a 25 quilòmetres. De fet, Molins de Rei seria pràcticament com Montgat (15 km, Zona 1) o Montcada i Reixac, just a l’altre costat de Collserola i que també està integrada dins de la Zona 1.

Amb l’objectiu d’aconseguir aquesta integració dins de la primera corona tarifària de l’Àrea, ICV i Esquerres de Molins de Rei han organitzat la primera ponència unitària on es troben representats tots els grups municipals. I ho han fet amb un full de ruta que planteja l’horitzó de l’1 de gener de 2015 per la consecució definitiva de la integració a la Zona 1.

La mobilització social ha estat clau en aquest sentit, ja que la proposta parteix de la Plataforma d’Usuaris i Usuàries del Transport Públic de Molins de Rei, recollint signatures a peu de carrer. El suport social va arribar al Ple amb dues mocions (al desembre de 2013 i al febrer d’aquest any) on s’aprovaria la ponència unitària que avui expliquem.

La integració definitiva de Molins de Rei dins de la corona tarifària més barata reduiria els costos en transport per als ciutadans d’aquest població considerablement, com s’observa a la taula següent de títols:

 

 Zona 1Zona 2
T-1010.3020.30
T-50/3042.5071.00
T-MES52.7577.45

T-Trimestre

142211
T-Jove105155

 

No és la única contradicció d’aquest sistema tarifari de la Autoritat del Transport Metropolità. Segons hem pogut saber, la dolenta informació de l’ATM en el cas de la T-Jove ha arribat fins i tot al Síndic de Greuges. Mentre que, d’una banda a TMB i altres tríptics s’exposa que aquest títol és vàlid només per a persones menors de 25 anys, a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, també integrat en el Sistema Tarifari de l’ATM, es diu que és vàlid fins els 25 anys, on s’entén que amb els 25 inclosos. Les sancions administratives per a tots aquells joves de 25 anys que portin la T-Jove són de 100 euros i poden ascendir als 600.

 

10 d'abril de 2014||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios