www.elllobregat.com
Viladecans acollirà el seu primer consolat de la història

Viladecans acollirà el seu primer consolat de la història

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La República de Moldàvia escull el municipi de la comarca per obrir la seva primera oficina honorària i presentarà el nou cònsol, Jaume Planas, també de Viladecans
Poques coses tenen, segurament, Viladecans i la República ex soviètica de Moldàvia, un país jove (independitzat el 1991), situat al costat de Romania i amb una població de poc més de 3’5 milions d’habitants; la meitat que Catalunya o, de fet, molt menys que tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Doncs bé, avui, l’ambaixador de Moldàvia a Espanya, Valeria Gheorghiu, presentarà a Jaume Planas, de Viladecans, com a nou cònsol d’aquesta República a Barcelona que tindrà les oficines honoràries també al municipi de la comarca. Serà, per tant, el primer consolat de la història de Viladecans.

L’acte tindrà lloc avui a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso, equipament municipal proper al número 75 de la carretera de Sant Climent, on estarà situat aquest nou consolat. Les dues oficines de la República de l’est d’Europa treballaran per potenciar les relacions polítiques entre aquest regió i la Unió Europea, amb la que va signar el passat 29 de novembre de 2013 un acord d’associació i de lliure comerç.

Moldàvia amplia així la seva presència diplomàtica a Espanya amb aquest consolat a Viladecans després d’obrir l’ambaixada a Madrid fa tres anys.

11 d'abril de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(1)

+
1 comentarios