www.elllobregat.com
Quasi un milió d’euros per optimitzar la dessalinitzadora del Llobregat

Quasi un milió d’euros per optimitzar la dessalinitzadora del Llobregat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La infraestructura pot produir fins a 2.300 litres per segon i és la major instal•lació del seu tipus
L’empresa ATLL Concessionària de la Generalitat de Catalunya S. A ha confirmat avui que destinarà 800.000 euros en el seu Pla de Recerca, Desenvolupament i Innovació per optimitzar el servei de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat. Amb aquesta inversió, que es farà durant el període 2013-2017, la companyia vol millorar aspectes com la planificació del consum i la disponibilitat d’aigua; la minimització de contaminants, la gestió de la qualitat de l’aigua, la construcció i explotació d’instal•lacions pilot; o bé, el disseny de plans sanitaris de l’aigua, entre d’altres.

El primer dels estudis que es portaran a terme té a veure amb l’optimització del sistema de remineralització de l’aigua que es tracta a la planta, un procés clau, segons l’ATLL, ja que l’aigua obtinguda a la sortida de les membranes no conté les sals minerals necessàries per a què l’aigua sigui apte per al consum humà.

L’actual dessalinitzadora del Llobregat pot produir un total de fins a 2.300 litres per segon d’aigua de qualitat i és la major instal•lació del seu tipus. Tot i això, la infraestructura ha estat també molt criticada, sobretot, en els darrers anys, pel seu consum energètic. De fet, darrerament es mantenia el seu funcionament al mínim per abaratir costos.

14 d'abril de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios