www.elllobregat.com
C’s de Vallirana podria denunciar el consistori per la Llei de banderes

C’s de Vallirana podria denunciar el consistori per la Llei de banderes

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El municipi s’ha caracteritzat als darrers anys per no penjar cap bandera
En ple context sobiranista a tot el país, la simbologia guanya pes a tots els ens administratius. Un d’aquests símbols més notoris, que fins ara havia passat desapercebut, és la col•locació de banderes oficials a les façanes dels ajuntaments. El debat torna a arribar al municipi de Vallirana, on es va decidir –a l’anterior legislatura- no penjar cap, fet que l’actual govern municipal ha mantingut. En aquest sentit, el partit de Ciutadans (C’s) de Vallirana ha instat a l’Ajuntament a complir la llei de banderes i, fins i tot, podria obrir la via judicial tal i com va confirmar ahir el seu portaveu, Enrique Giraldez: “si el consistori no compleix la llei, C’s portarà a terme accions legals”.

Ciutadans dóna un pas més en aquest sentit, en un tema que ja va arribar al Ple de la mà del Partit Popular el 26 de setembre de 2013. En la sessió plenària, el grup popular va presentar una moció demanant que onegin les banderes catalana i espanyola; moció que va ser rebutjada per 14 vots (PSC, ICV-EUiA-E, Esquerra-AM i CiU) a 2 (PP). Així es manifestava l’actual alcaldessa del municipi davant la moció: “La veritat és que per no entrar en problemes, hem mantingut el mateix criteri que hi havia amb l’anterior Equip de Govern de no posar-ne cap precisament per no entrar en cap guerra, i no l’hem canviat en absolut”. L’alcaldessa va demanar, de fet, que el grup popular retiressin la moció, cosa que no es va produir.

El tema de les banderes no només ha obert el debat a Vallirana, sinó que ja hi ha un precedent judicial. Fa poques setmanes coneixíem que l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló va haver de col•locar la bandera espanyola tant al consistori com a la resta de dependències municipals després d’una sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu núm 15 de Barcelona.

16 d'abril de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (6)    No(0)

+
0 comentarios