www.elllobregat.com
Pacients del Hospital Sant Joan de Déu de Martorell
Pacients del Hospital Sant Joan de Déu de Martorell

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell estrena l’ampliació del servei d’urgències

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El centre hospitalari Sant Joan de Déu de Martorell ha executat la primera fase de les obres d’ampliació i reforma integral de l’àrea d’urgències.
Les obres han consistir en l’ampliació del bloc quirúrgic, l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’habilitació d’una àrea per als professionals sanitaris, una altra d’atenció administrativa i una tercera d’informació als familiars.

L’Hospital ha adequat els espais de l’àrea del servei d’urgències al model assistencial i l’ampliació ha permès oferir una millor atenció als pacients. Les obres de l’àrea d’urgències han consistit en l’ampliació del bloc quirúrgic amb un nou quiròfan central; una sala de parts i 3 boxes: d’atenció ràpida on es realitza el triatge (que és la classificació de la gravetat dels pacients). La reforma inclou, alhora, la creació d’una àrea de treball per als professionals, una àrea d’atenció administrativa i una àrea d’informació als familiars més confortables. També s’han eliminat les barreres arquitectòniques.

El doctor Joan Espinach, cap del servei d’urgències de l’Hospital Sant Joan de Déu, explica que “l’ampliació i reforma integral de l’àrea del servei d’urgències és una prioritat per la direcció de l’Hospital amb l’objectiu de garantir l’atenció als ciutadans i millorar la satisfacció dels usuaris. S’ha fet una gran inversió en les obres tant en instal·lacions com en equipaments i amb la contractació de personal mèdic, però en aquesta primera fase només s’ha executat el 30% de les obres previstes en el pla director”. La segona fase està aturada a l’espera que el Servei Català de la Salut doni el vist-i-plau per iniciar-les.

Més i millor atenció
Amb les obres, segons Espinac, “l’ampliació de la sala d’espera dotem de més tranquil·litat als usuaris i familiars que poden trobar-se en un situacions d’estrès, tensió i angoixa. Els usuaris han guanyat qualitat de servei perquè amb l’ampliació dels boxes fem que hi hagi molta menys gent en els passadissos”. Segons dades de l’Hospital Sant Joan de Déu, cada dia passa una mitjana de 150 persones per l’àrea d’urgències, tot i que les xifres han baixat lleugerament respecte de l’any passat. En aquest sentit, la directora mèdica de l’Hospital, Yolanda Cuesta, afirma que “amb l’aposta de l’ampliació del servei d’urgències hem incrementat la capacitat de resolució de les urgències disminuint el nombre de trasllats a l’Hospital de Bellvitge. És una dada positiva que demostra la millora del servei d’atenció al malalt. Som més resolutius i més eficients”.

El servei del TAC urgent les 24 hores del dia o l’alt grau de resolució de casos han permès enfortir la qualitat de la prestació de l’atenció hospitalària urgent.

Accessibilitat dels pacients
Les obres han millorat l’accessibilitat dels pacients. És el cas de l’accés al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que és a peu de carrer en un dels laterals de l’hospital. Cuesta apunta que “amb aquesta obra s’ha facilitat l’accés d’entrada i sortida dels usuaris i ens ha permès una millor accessibilitat en l’edifici”. A més, hi ha nous espais que afavoriran la continuïtat assistencial, la privacitat i el confort dels pacients i els professionals.

Les millores dels serveis de l’àrea d’urgències s’han executat a partir d’un estudi elaborat des del mateix hospital Sant Joan de Déu amb l’objectiu d’absorbir les necessitats dels pacients.

Hospital de dia
Les obres també han permès disposar d’hospital de dia, un servei sanitari assistencial on el pacient rep les tècniques terapèutiques que requereix sense necessitat d’abandonar el seu entorn familiar. El pacient és internat per un període d’hores determinat durant el qual rep tractament especialitzat i un seguiment per part dels professionals. A l’acabar l’atenció, el pacient torna a casa.

Cuesta explica que “l’hospital de dia de Martorell era fonamentalment oncològic. Amb les obres que hem fet, hem derivat els malalts a l’àrea d’oncologia i, a més, hem creat un hospital de dia mèdic”. Aquest hospital compta amb cinc sofàs i un llit i està adreçat a aquells malalts per evitar el seu ingrés. “Això dóna qualitat en l’atenció d’aquests procediments i és el que ens marca el Servei Català de la Salut”, explica Cuesta.

L’hospital de dia es va posar en marxa a principis d’any i es troba en un alt nivell d’ús per part dels pacients. Cuesta argumenta que “la intenció és donar alternatives a l’hospitalització. Què vol dir, això? Saber quan un pacient ha d’ingressar i quan ha se li ha de donar l’alta és un criteri de qualitat que estem complint en els últims anys”. L’hospital Sant Joan de Déu estrena també un menjador laboral.

J.C.Chueca||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios