www.elllobregat.com

Centenars d’empresaris atents a les paraules d’una Novel de la Pau al Cornellà Creació

Rogoberta Menchú
Rogoberta Menchú

«Resulta molt difícil donar una recepta per canviar el món però la cooperació ens pot ajudar a aconseguir-ho». R. Menchú.

Por Antoni Rodríguez
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El projecte Cornellà Creació Fòrum, promogut per l’Ajuntament de Cornellà, serveix d’enllaç relacional per a l’activitat econòmica de la població. És un lloc comú on es construeix una ciutat amb vocació de projecció cap a l’exterior, un moment per conèixer vivències empresarials d’èxit, analitzar-les i generar iniciatives que puguin ser tot un referent pels empresaris.
És tota una declaració de principis per part de l’organització la conferencia que va realitzar, el passat 2 de març, la Premi Novel de la Pau, Rogoberta Menchú, que va exposar les seves sàvies i constructives idees al respecte de temes tan vitals i necessaris com el progrés, la dignitat i la justícia.

Marcada per la pobresa que va viure en la seva infància i joventut, Rogoberta, va conèixer des de molt a prop la discriminació racial i la violenta repressió amb les quals les classes dominants guatemalenques tractaven de contenir les aspiracions de justícia social dels camperols. “Sens dubte, el món d’avui segueix sent de desigualtats, fet pel qual, amb profunda tristesa s’observa, encara i malgrat de la presa de consciència, polítiques de la comunitat internacional, distàncies significatives entre uns països i altres”, va afirmar la guatemalenca.

L’actual ambaixadora de Bona Voluntat de la UNESCO va designar la solidaritat com un dels valors suprems fonamentals que han vingut construint la humanitat. Per a Menchú, “som, en el planeta terra i en el cosmos, interdependents pel que les relacions econòmiques, socials i polítiques, vistes com a processos, s’han de sustentar en aquest principi amb el propòsit de construir una cultura per a la transformació de la realitat des d’una perspectiva d’equitat, igualtat i de dret a la coexistència i convivència no solament planetària sinó dels propis països a allò intern”. Ha de prevaler “el crit del no estem sols, del aquí estic i t’estenc la meva mà”. Citant com a fi última la vida en harmonia i equilibri, va concloure incidint en la importància del paper que ha de desenvolupar la cooperació internacional.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios