www.elllobregat.com

Cornellà reclama que les administracions liquidin el deute de més de 9 milions que tenen amb l’Ajuntament

Cornellà reclama que les administracions liquidin el deute de més de 9 milions que tenen amb l’Ajuntament

Els diners corresponen a programes i actuacions acordades, ja acabades i justificades, l’Ajuntament de moment però, ha hagut de fer-se càrrec del seu cost.

Por Antoni Rodríguez
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Dels més de 9 milions de deute que Ajuntament de Cornellà reclama a les administracions supramunicipals, la major part, 8.998.721,61 euros, correspon al deute acumulat de la Generalitat de Catalunya, quantia que s’anirà incrementant a mesura que es presentin noves justificacions en els terminis corresponents.
La Unió Europea ha d’ingressar 210.349,05 euros i la Diputació de Barcelona 40.134,34 euros. La moció aprovada s’ha adreçat a aquestes tres administracions sol·licitant que es liquidi el deute de forma urgent i prioritària.

Tant mateix, els representats al ple subratllen que per evitar l’erosió de la cohesió social, el deteriorament dels barris o la desarticulació de serveis públics, es demana a cadascuna de les administracions competents allò compromès amb aquesta ciutat. El deute s’afegeix a altres decisions que ha hagut d’assumir l’Ajuntament de Cornellà recentment, com la reducció de les aportacions que la Generalitat ha fet a diversos serveis, sobrevinguda i sense avís previ: les aportacions per a les places d’escola bressol i de música, Plans Educatius d’Entorn, Servei d’Atenció Precoç, beques, el deute del PUOSC, problemes de finançament dels serveis socials, les Lleis de Barris de Sant Ildefons i Fontsanta. Aquesta problemàtica és generalitzada en altres municipis. Tot i que les finances de l’Ajuntament de Cornellà estan sanejades, la situació posa en risc la seva estabilitat econòmica.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios