www.elllobregat.com

Prou residus químics a Santa Coloma

Cementiri químic Sta. Coloma
Cementiri químic Sta. Coloma

La “Plataforma contra el cementiri químic” adverteix de la perillositat d’aquesta descuidada instal·lació al poble.

Por Antoni Rodríguez
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Des del tancament de l’antiga fàbrica Massó i Carol al 2007, unes 2.400 tones de residus químics romanen abandonats en aquests espai sent una amenaça potencial tant pels habitants, com per l’ecosistema.
Desenes de contenidors i bidons plens de productes tòxics pel medi ambient i per a les persones, estan exposats a la intempèrie suposant així un risc important derivat del evident desgast que aquests pateixen degut a les variables climatològiques. A demés el perímetre de seguretat que ha d’evitar l’entrada de persones al recinte esta molt deteriorat i la zona s’ha convertit en un espai d’esbarjo per a alguns joves inconscients dels risc que aquests productes suposen.

La Plataforma ha mantingut diverses reunions amb l’Ajuntament i l’Agència Catalana de Residus per tractar de solucionar aquest tema que podria esdevenir un perill amb greus conseqüències per a tot el Llobregat. Es demana que siguin retirats de forma immediata els residus químics existents i que s’efectuï un estudi del sol per determinar si hi ha en ell, restes contaminants. L’Agència no ha donat cap resposta ni solució efectiva, llevat de l’acció legal de dur a la empresa als Jutjats. L’Ajuntament de Santa Coloma, per la seva part, ha cercat la implicació de l’Agència de Protecció de la Salut, sense tampoc cap resultat positiu. Una professional titulada ha realitzat una valoració de la situació i un inventari de la totalitat dels residus abandonats, fet que ha permès conèixer la quantitat i composició dels productes i el risc real que suposen. Tot i coneixent això la retirada però, encara no s’ha realitzat. Cal esmentar que a pocs metres hi han habitatges, camps de cultiu, una escola, una línia de Ferrocarrils i una riera que connecta amb el riu Llobregat. Podreu trobar més informació www.prouresidussantacoloma.blogspot.com
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios