www.elllobregat.com

Brega en el ple de l’Hospitalet per una campanya de PxC

Por Antoni Rodríguez
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’Associació de Veïns de la Florida denuncia que el partit xenòfob distribueix propaganda al barri contra els immigrants.
Sembla ja normal que amb l’exercici polític habitual d’aquest partit saltin espurnes amb els ciutadans per allà on passen. L’arribada de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament de l’Hospitalet, no va ser una excepció, i ha fet canviar radicalment el desenvolupament dels plenaris municipals. El ple d’ahir en va ser una prova. Crits, insults i amenaces d’expulsió per part de l’alcaldessa, Núria Marín, van ser el resultat d’una intervenció veïnal per denunciar la campanya xenòfoba que el partit està fent al barri de la Florida. Montse Santolino, de l’associació de veïns, va denunciar que la propaganda que PxC ha repartit en les últimes setmanes pel barri “utilitza com a reclam els falsos tòpics que existeixen sobre les persones migrades”. Concretament, “se’ls culpa de la inseguretat i de l’incivisme, dóna per fet que les escoles del nostre barri són guetos, que hi ha bandes que no ens deixen utilitzar les nostres places o que hi ha persones que no paguen impostos”. Santolino va assegurar que aquesta campanya “està estigmatitzant els nouvinguts i incita a l’odi”.

La controvèrsia més evident la trobem en les dades que el portaveu de PxC, Daniel Ordóñez, va recordar; i és que el partit ha estat la tercera força en nombre de vots en les últimes eleccions municipals a la Florida. “A molts veïns els agradem”, va dir. Això va provocar la indignació de part del públic, que el va escridassar, i el suport d’una altra part a Ordóñez, que va insultar els que desplegaven pancartes on es podia llegir “No volem feixistes”. L’alcaldessa va amenaçar d’expulsar els que no respectessin el ple i la guàrdia urbana va convidar un dels assistents a abandonar la sala. La resta de grups municipals van advocar per treballar a la Florida amb el diàleg. “Deixem de mirar malament el que tenim al costat”, va demanar el socialista Francesc Belver.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios