www.elllobregat.com
Sant Boi ambaixador de la carxofa

Sant Boi ambaixador de la carxofa

Una quinzena de restaurants locals cuinaren un plat per a l'ocasió sempre amb la carxofa com a protagonista

Por Antoni Rodríguez
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

La 13a Carxofada, una de les principals festes populars del poble, va tornar aquest any, aquest diumenge 15 d'abril, amb un certamen de degustació de plats que giren en torn de la carxofa i que van fer les delícies del públic. L'esdeveniment va córrer a càrrec del col·lectiu Degusta Sant Boi, un grup de restauradors locals que va néixer l'any 2009 amb motiu de l'organització de la 10a Carxofada per promoure la qualitat de la cuina i la riquesa dels productes de la nostra terra.

Entre les innovadores receptes vàrem trobar plats com: un cremós de carxofa amb tres textures de pernil i croqueta de formatge; pizza de crema de carxofa, amb mozzarella fior di late, xoriço crioll gallec i poma caramel·litzada o un saltat de botifarra de pagès i del perol amb bolets de temporada i carxofes; entre molts d'altres suculents plats que només de llegir-los ja feien venir gana.

No hi va faltar la tradicional venda de carxofes de collita pròpia per part de la cooperativa agrària de Sant Boi. La programació va incloure també un seguit d'activitats d'aquelles que "fan poble" com és la trobada de puntaires, un cercavila amb vehicles d'època, una visita guiada al parc agrari, així com un taller de cuina familiar. Concloent la vetllada, el grup RIU, va contribuir a deixar un bon regust de boca als assistents amb la seva particular i alegre concepció renovada de la música popular catalana, amb tocs de folk. El concert finalment va tenir lloc al Black Coffe degut a la pluja però, aquesta, no va impedir les ganes de passar-ho bé dels assistents i es va poder dur a terme el programa complet de la Carxofada, amb lleugeres modificacions.

Com cada any, la Carxofada va tenir lloc a la rambla de Rafael Casanova.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios