www.elllobregat.com
El ple de l’ajuntament demana a l’Estat el compliment del conveni per a la rehabilitació dels barris que van patir les molèsties de l’arribada de l’Ave a Barcelona

El ple de l’ajuntament demana a l’Estat el compliment del conveni per a la rehabilitació dels barris que van patir les molèsties de l’arribada de l’Ave a Barcelona

Por Antoni Rodríguez
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El Ple municipal ha aprovat, la iniciativa del PSC i ICV-EUiA i amb els vots a favor de CiU i PxC i l’abstenció del PP, a instar el Govern a complir el conveni per a la rehabilitació d’habitatges dels veïns que viuen als barris del Gornal, Bellvitge, Sant Josep, Santa Eulàlia i la Torrassa i que van estar afectats per les obres del traçat de l’AVE.
El projecte de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2012 només preveu un milió per a la rehabilitació dels barris afectats per l’arribada de l’Ave a Hospitalet, l’Ajuntament ha aprovat una moció que demana sol·licitar a tots els grups parlamentaris amb representació al Congrés dels Diputats una esmena que incorpori a aquesta partida la quantitat de quatre milions d’euros, que és la xifra compromesa al conveni signat entre el Ministeri d’Habitatge, la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat al febrer de 2008.

Del total de 17 milions acordats al conveni inicial, un milió ja es va rebre durant el 2008 per començar a treballar en els àmbits acordats. A l’octubre de 2009, es va signar el segon conveni derivat del conveni marc per rebre la primera partida de 4 milions d’euros acordada. El juliol de 2010, es va signar el tercer conveni per rebre la segona partida de 4 milions d’euros. Al novembre de 2011, es va signar el quart conveni. En total, la ciutat ha rebut 13 milions, a falta d’un cinquè i darrer conveni de quatre milions més.

En el transcurs de l’any 2012 ja s’han tramitat 126 expedients amb obres iniciades, 105 dels quals corresponen a edificis, i 21, a habitatges. La previsió de subvenció fins al moment, i segons els pressuposts presentats, és de 3.661.353,58 euros. Durant el període 2008-2011, l’Oficina de l’Habitatge ha rebut un total de 9.500 consultes en relació amb les ajudes de l’AERI i s’han tancat 165 expedients de finques i 624 expedients d’habitatges particulars.

Antoni Rodríguez ||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios