www.elllobregat.com
L’alcalde i el Síndic de Sant Feliu assisteixen a la presentació anual de l’informe dels síndics locals

L’alcalde i el Síndic de Sant Feliu assisteixen a la presentació anual de l’informe dels síndics locals

Por Antoni Rodríguez
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i el síndic de greuges municipal, Magí Boronat, van assistir el dilluns 2 de desembre al Parlament, on els síndics i defensors locals de Catalunya, aplegats al Fòrum SD, van presentar el cinquè recull d’informes corresponent a l’any 2012.
La presidenta, Núria de Gispert, va inaugurar l’acte que per tercer any s’ha fet en seu parlamentària, i en què van intervenir el president del Fòrum, Josep Giné, el de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, i el secretari general de l’Associació Catalana de Municipis de Catalunya, Marc Pifarré.

Segons el cinquè informe, presentat pel vicepresident del Fòrum, Ramon Llorente, els defensors municipals van atendre l’any passat 14.218 consultes i assessoraments, i van tramitar un total de 2.724 queixes, de les quals un 65 per cent es van resoldre favorablement per al ciutadà. Entre les conclusions de l’informe destaca el fet que el nombre més important d’actuacions que fan els síndics i defensors locals es refereixen a matèries que afecten la qualitat de vida de la ciutadania. D’altra banda, es constata que l’increment d’actuacions i queixes en referència als àmbits de l’habitatge, el treball i els Serveis Socials reflecteix l’impacte de la crisi en les persones que s’adrecen als defensors locals. Alhora l’informe també conclou que els recursos públics, municipals o no, es demostren insuficients per poder atendre tota aquesta demanda de serveis i prestacions i afecta, especialment a col·lectius amb una especial vulnerabilitat, persones grans, dones soles, famílies monoparentals i infants.

Josep Giné va destacar que la presentació de l’informe és, pels síndics i defensors locals, una “manera de retre compte als ciutadans de la feina feta” i que Europa s’emmiralla en els síndics catalans que atenen, amb una presència del 4’5 per cent al territori, un 60 per cent de catalans.

Per la seva banda, la presidenta va destacar en el seu discurs la importància de la figura dels síndics i defensors locals per “saber i voler reivindicar la democràcia local i la proximitat amb el ciutadà”, i els va instar a ells, les entitats municipalistes i els síndics i responsables municipals presents a l’acte, a participar en l’elaboració de la futura llei de governs locals per influir en “el dia a dia de la gestió d’aquest projecte de llei”.
Un cop inaugurat l’acte, el Doctor en Dret i professor titular de Dret administratiu de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, Juli Ponce, va fer una conferència amb el títol ‘Bona governança i dret a una bona administració en un context de crisi i retallades: les línies vermelles per a la protecció dels drets socials’.
Antoni Rodríguez||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios