www.elllobregat.com
“Som allò que llencem”: la nova campanya del Banc dels Aliments contra el malbaratament alimentari

“Som allò que llencem”: la nova campanya del Banc dels Aliments contra el malbaratament alimentari

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’entitat ha signat un conveni de col•laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per conscienciar a la ciutadania i evitar, així, malgastar els aliments i reduir els residus orgànics.
El Banc dels Aliments, l’entitat famosa pel Gran Recapte, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han presentat avui una nova campanya conjunta, “Som allò que llencem”, per evitar el malbaratament d’aliments. L’objectiu es consciencia la ciutadania sobre aquest fet.

A més d’evitar el malbaratament en si per qüestions ètiques, econòmiques i socials; es pretén reduir la generació de residus (l’AMB és l’administració competent en gestionar els residus en territori metropolità) i reduir excedents en la producció, transformació i distribució dels Aliments. “Els principis fundacionals d’aquesta institució contemplen, a més de la lluita contra la pobresa alimentària, la lluita contra el malbaratament i la cura del Medi ambient, per la qual cosa aquest conveni està destinat a crear sinèrgies de forma natural”, deia Jordi Peix, Vicepresident del Banc dels Aliments. Per la seva part, Assumpta Escarp, homòloga de Medi Ambient de l’AMB, afegia: “la lluita contra el malbaratament és una de les grans fites de la gestió de residus, començant per la prevenció d’aquests i acabant pel tractament que se’ls dóna en les instal•lacions metropolitanes, com els ecoparcs”.

La campanya consistirà en un tot un seguit d’activitats relacionades amb la divulgació: formació d’equips d’antimalbaratadors; visites especials a les plantes metropolitanes de tractaments de residus; elaboració d’un manual de bones pràctiques, a més, d’altres conferències o tallers.

I sembla que hi ha molt bona relació entre ambdues entitats, ja que no és la primera vegada que col•laboren de manera conjunta en aquest sentit: el programa Life, les sessions ‘Cafès amb cor” o visites a l’Ecoparc 2 són alguns dels exemples de la bona entesa entre la fundació privada i l’AMB. De seguir així, el conveni preveu, de cara a l’octubre del 2014, celebrar un congrés internacional a la seu de l’AMB sobre el malbaratament alimentari i les estratègies per evitar-ho.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios