www.elllobregat.com
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, entre dos agents de Mossos i Policia Local.
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, entre dos agents de Mossos i Policia Local.

Molins de Rei s’adhereix al programa SIPCAT que connecta Policia Local, Mossos d’Esquadra i altres serveis de la Generalitat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Amb la ciutat molinenca, 23 municipis de la comarca utilitzen aquest servei policial, el que representa el 75% del Baix Llobregat.
L’Ajuntament de Molins de Rei ha confirmat avui la seva adhesió al programari informàtic SIPCAT, que uneix tecnològicament a la Guàrdia Urbana de la ciutat amb altres serveis policials o d’emergència de la Generalitat. Ho ha fet en un acte conjunt amb el departament d’Interior on l’alcalde de la ciutat, Joan Ramon Casals, i el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, han signat el conveni entre les dues administracions.

Tant l’alcalde Casals com el conseller Espadaler han valorat molt positivament la incorporació de Molins de Rei a aquesta llista de municipis (amb Molins de Rei són 23 de 30) que fan servir el SIPCAT. “Serà una eina de millora sensible per la Guàrdia Urbana malgrat que la seva aplicació sigui gradual”, deia Casals, agraint també el paper dels Mossos al municipi. Per la seva part, Espadaler destacava la importància del treball conjunt entre administracions: “Aquest és un pas més en el camí de col•laboració entre les diferents administracions que ens permetrà fer un salt qualitatiu en la prestació de serveis a la ciutadania”.

El SIPCAT forma part del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències) que es va impulsar al 2011 i que involucra tant a la Generalitat com a les administracions locals. El SIPCAT permet una millor coordinació entre els cossos de seguretat a través de la tecnologia: optimitza la gestió interna, millora els fluxos d’informació, treballa amb dispositius d’última generació i, a més, integra altres serveis com el 112 d’emergències o el Servei Català de Trànsit.

20 de març de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios