www.elllobregat.com
El CatSalut fa efectiva la reiterada recomanació del Síndic de regular els requisits per accedir a la farmàcia gratuïta

El CatSalut fa efectiva la reiterada recomanació del Síndic de regular els requisits per accedir a la farmàcia gratuïta

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’1 de maig entra en vigor una instrucció amb els requisits perquè malalts crònics amb pocs recursos només hagin d’aportar un 10% de la despesa de medicaments.
El Servei Català de la Salut ha comunicat al Síndic l’entrada en vigor, l’1 de maig, de la Instrucció 3/2014, que regula el reconeixement a gaudir d’una reducció en l’aportació farmacèutica ambulatòria. Segons aquesta instrucció, els beneficiaris només hauran d’assumir el 10% de la despesa de medicaments. La mesura dóna resposta a una recomanació reiterada del Síndic d’aportar seguretat jurídica al procés de sol·licitud de canvi de cobertura de la prestació farmacèutica.

La urgència d’una regulació s’ha vist intensificada d’ençà de la nova normativa estatal de copagament farmacèutic, que ha posat en evidència la indefensió dels afectats davant la discrecionalitat en les resolucions del CatSalut. A més, atès que habitualment es tracta de persones amb despeses elevades i escassos recursos, el Síndic ha insistit especialment en la necessitat de garantir l’equitat en l’accés a la prestació farmacèutica.

Segons Salut, la mesura té l’objectiu de continuar garantint la prestació a les persones que amb el nou copagament n’han quedat excloses, com ha demanat el Síndic en nombroses ocasions. En aquest sentit, però, tot i que satisfet per la nova reglamentació, el Síndic es mostra cautelós respecte als requisits d’accés i al consegüent abast real de la mesura.

La prestació té caràcter excepcional i temporal, i els criteris que s’hauran de complir per beneficiar-se’n són: tenir una patologia greu de llarga durada o malaltia crònica per la qual s’està rebent un tractament de llarga durada; tenir reconegut un grau de disminució igual o superior al 65%; disposar d’una renda bruta màxima anual de la unitat familiar o de la unitat econòmica de convivència de 24.000 euros l’any; presentar una situació econòmica i social per la qual les despeses (despesa mínima mensual) que es generen per a l’accés a la prestació farmacèutica ambulatòria comportin una situació de vulnerabilitat en el dret a la salut.

El Síndic recorda que aquesta regulació del Govern català respon a la necessitat de continuar garantint els drets a la prestació farmacèutica d’equitat arran del Reial decret 18/2012 d’àmbit estatal, que va introduir el sistema de copagament farmacèutic.

28 d'abril de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios