www.elllobregat.com

Gavà exhibeix els millors espàrrecs de la comarca

Fira de l'Espàrrec

Por Lucía Gaudioso
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Des d'avui i fins al 4 de maig, a Gavà es celebra la coneguda Fira de l'Espàrrc, una de les més conegudes de la comarca. Com a novetats d'enguany, destaca els nous espais per millorar la visibilitat de la Fira, així com l'estrena de GastroGavà. La iniciativa pretén oferir un nou espai de trobada i de degustació de tapes amb productes locals

Gavà ja està en marxa per acollir la 61 edició de la Fira d’Espàrrecs que se celebrarà fins al 4 de maig i que aquest any introdueix noves activitats per als amants de la gastronomia local. La fira, senyal d’identitat del municipi des dels seus inicis l’any 1932, situa el complex firal al centre de la ciutat i ocupa la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jaume March, en connexió amb el principal eix comercial de la ciutat, l’eix de centralitat Rambla-Illa del Centre i la zona de vianants.

Una de les novetats és la reubicació dels espais amb l’objectiu d’afavorir la visibilitat dels expositors i facilitar als visitants el recorregut per totes les zones. El carrer Sant Pere es configura com l’eix d’unió entre la plaça Jaume Balmes que albergarà GastroGavà i el pavelló Jacme Marcho on s’instal•larà la Mostra Agrícola, mentre que al carrer Martí l’Humà s’ubicarà part de la Mostra d’Automoció que també es podrà visitar a la part posterior de la plaça Jaume Balmes.

La Mostra Agrícola compta amb la implicació de les famílies pageses que postren la seva capacitat creativa a l’hora de realitzar les composicions artístiques el•laborades amb llavors i verdura fresca, sent l’espàrrec el principal protagonista. La Mostra es divideix en quatre categories: lots d’espàrrecs, paneres de verdures o productes del camp, paneres artístiques i paneres artístiques de llavors.

En l’espai temàtic Els Petits Pagesos, els menuts podran aprendre d’una manera divertida, junt amb les seves famílies, sobre l’agricultura, els espàrrecs i la Fira. S’organitzaran tallers per aprendre a manar espàrrecs, fer paneres de llavors, plantar tomaqueres i d’altres propostes relacionades amb el món de l’agricultura. També hi haurà activitats plàstiques, inflables, exposicions, i actes programats per les entitats que participen de forma activa en la celebració de la Fira d’Espàrrecs. Però més enllà del recinte firal hi haurà d’altres activitats complementàries com són les jornades de portes ofertes al Parc Arqueològic i al Refugi Antiaeri de la Rambla. Dissabte l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Bernadó inauguraran la 61 edició de la Fira d’Espàrrecs del municipi.


GastroGavà, l’activitat estrella

Enguany destaca, dins el marc de la Fira d’Espàrrecs, la primera edició de GastroGavà. L’activitat, que organitza l’Ajuntament de la ciutat amb l’Agrupació de Restauradors de Gavà i l’Associació de Gastronomia i Turisme (ATG), consisteix a mostrar l’oferta gastronòmica del municipi i utilitzar l’espàrrec de Gavà i el producte local com a ingredients principals. Per tal de que els visitants puguin tastar els productes autòctons, un total de 12 restaurants se situaran a la plaça Jaume Balmes en una gran carpa amb zona de terrassa, que disposa de 10 espais de degustació i ofereix servei de bar.

Des de les entitats organitzadores, s’impulsa aquest nou espai de trobada i degustació de tapes dels restauradors amb l’espàrrec i altres productes de proximitat com a protagonistes. D’aquesta manera, el projecte agafa el relleu i la bona feina feta de la Mostra de Cuina i l’Espai Gastronòmic que es van desenvolupar en edicions passades de la Fira de l’Espàrrec. El plantejament d’aquesta activitat és que es formi un espai dinàmic i de trobada entre la ciutadania de Gavà i visitants de la comarca, i el comerç restaurador de la mateixa ciutat i el producte local.


L’oferta es vehicularà a través de la compra de tiquets de 10 euros (4 tapes + 2 cerveses) o bé de 3 euros (1 tapa + 1 cervesa). Per dinamitzar l’activitat, s’ha creat un Tapaport per triar la millor tapa entre els restauradors participants. I per als clients també estarà en joc un àpat per a 2 persones a la cerveseria de la Fàbrica Moritz de Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios