www.elllobregat.com

Stop Pujades trepitja l’accelerador contra l’ATM

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

La Plataforma demana la destitució del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità i es reinventa amb un nou ritme de mobilitzacions

El fet que les actes del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità no siguin públiques ja demostra cert flaire d’opacitat i manca democràtica en aquesta institució. No hi ha manera de saber la posició de cap dels divuit membres (nou en representació de la Generalitat de Catalunya, set en representació de les administracions locals i dos en representació de la Agrupació de Municipis amb Transport Urbà) a no ser que ells, de manera independent, ho publiquin.

Coneixem decisions, sense explicacions, com la darrera de mantenir les tarifes del 2014 en el transport públic tot i la lluita de la Plataforma Stop Pujades, la qual s’ha guanyat el suport de gran part de l’espectre social i polític. A la demanda d’una modificació tarifària urgent, s’hi ha sumat un centenar d’entitats i sindicats, un centenar de càrrecs electes, una trentena de municipis (entre ells l’Ajuntament de Barcelona), la Diputació de Barcelona, el Ple del Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Fins i tot el Parlament de Catalunya es va mostrar favorable a revisar els nous preus del transport públic el passat 13 de març. Tots excepte l’Autoritat del Transport Metropolità.

Per aquest motiu, Stop Pujades es reinventa i fixa la mirada en aquesta institució presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Sant Vila. Stop Pujades ha demanat ja la destitució del Consell d’Administració de l’ATM. “L’ATM té segrestat en aquests moments un acord polític i una demanda de la societat civil. Aquest fet demostra una situació d’absolut dèficit democràtic i un paupèrrim crèdit polític de la conselleria”, expliquen fonts de la Plataforma.

Com a segon punt fonamental del full de ruta de la plataforma, asseguren que es treballarà per la creació d’una Mesa Popular del Transport Públic on formular propostes tant a nivell tarifari com de finançament i, en general, de servei del transport. “Serà un espai que permetrà explorar nous camps administratius, generar propostes i obrir una participació popular que és, justament, allò que li cal a l’Àrea Metropolitana i al país i que no ha sabut fer l’ATM”.

Per acabar, Stop Pujades confirma que continuarà amb les mobilitzacions tot i que en modifica la seva periodicitat. En total, ja porten més de 20 setmanes de protestes i seguiran, segons ells, mentre es mantingui “l’immobilisme de l’ATM”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios