www.elllobregat.com
Lluïsa Moret, al centre de la imatge, amb la resta de l'equip de govern municipal, a l'acte d'avui a Can Massallera (Foto: Imanol Crespo)
Lluïsa Moret, al centre de la imatge, amb la resta de l'equip de govern municipal, a l'acte d'avui a Can Massallera (Foto: Imanol Crespo)

Lluïsa Moret i Sabidó, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La fins ara tercera tinent d'alcalde esgotarà la legislatura i espera la decisió del partit per ser candidata a les eleccions municipals de 2015
Lluïsa Moret i Sabido s'ha convertit avui en la nova alcaldesa de Sant Boi de Llobregat després del ple extraordinari celebrat a Can Massallera i que l'ha ratificat després dels vots en el seu favor de l'equip de govern (PSC i ICV, amb l'abtenció de CiU). Moret, psicòloga de professió, es converteix així en la segona dona alcaldesa del municipi després dels anys de Monterrat Gibert (1997-2007). La nova alcaldesa esgotarà, per tant, l'any de legislatura a la espera que el partit la confirmi com a candidata per les eleccions municipals del 2015. En aquest sentit, Lluïsa Moret ha reconegut que li agradaria ser la cap de llista del PSC: “Si jo tinc la confiança del meu partit, per suposat que m'agradaria; però en aquests moments insisteixo que sóc un relleu del Jaume Bosch”, explicava als mitjans Lluïsa Moret, ja com alcaldesa.

La lògica fa pensar que Moret serà la propera alcaldable, però haurà d'esperar la decisió del partit. Segons ens va confirmar Joaquín Fernández, secretari d'organització del PSC al Baix Llobregat, Moret hauria de passar per primàries com a altres municipis de la comarca.

L'acte ha agrupat a la cúpula socialista del PSC a la comarca amb el primer secretari de l'organització, Antoni Poveda, a més d'altres representants municipals que han volgut donar la benvinguda a Moret com a alcalde i, d'altra banda, acomiadar a Jaume Bosch com a màxim representant del consistori. El ja ex alcalde de Sant Boi ha reconegut, per la seva part, que la seva decisió personal ha estat de no tornar a presentar-se com a cap de llista a les eleccions municipals del pròxim any i que la seva avançada dimissió arriba després d'un pacte amb el partit. Bosch no hauria descartat esgotar la legislatura, però es va posar a disposició del partit. “La meva decisió va ser la de no tornar-me a presentar i, aleshores, plegar ha estat fruit d'un pacte amb el partit”.

Aquesta decisió no ha agradat al seu propi soci de govern, Iniciativa per Catalunya, tal com han fet saber a la ronda de parlaments. Tot i així, el partit també del govern municipal ha mostrat la mà estesa a seguir treballant conjuntament i s'ha definit com un soci “lleial”.

Jaume Bosch tanca la seva etapa política al consistori després d'onze anys al govern municipal i set com alcalde (2007-2014). Segons ha dit, necessita tancar un parèntesi. “Fa 45 anys que vaig començar a treballar i ara faig una aturada”. En aquest sentit, no ha avançat res sobre el seu futur, però ha reconegut que es veu més còmode en fundacions o ONGs; en definitiva, en qüestions més compromeses que no pas professionals.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de El Llobregat

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Portada | | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto