www.elllobregat.com
ERC-Viladecans engega avui una campanya sota el lema: Viladecans, ciutat silenciada
ERC-Viladecans engega avui una campanya sota el lema: Viladecans, ciutat silenciada

ERC de Viladecans denuncia l’Ajuntament al Síndic de Greuges per ús partidista de la Televisió municipal

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La candidata a les municipals, Bàrbara Lligadas, acusa l’actual equip de govern d’estar convertint aquest mitjà públic en un instrument de propaganda finançat amb els recursos de tots els ciutadans
“Manca de pluralisme i de criteris objectius a l’hora de seleccionar les notícies”. Per aquestes dues raons, Esquerra de Viladecans ha presentat una queixa formal al Síndic Municipal de Greuges per “l’ús partidista i indegut que fa l’actual equip de govern (PSC i ICV-EUiA) de la plataforma Viladecans Televisió”. Així ho recull el comunicat amb el que el grup republicà engega avui una campanya en contra de convertir els mitjans municipals en mitjans propagandístics del govern.

“L’Ajuntament està convertint Viladecans Televisió en un instrument de propaganda finançat amb els recursos públics de tots els ciutadans. Això és desvirtuar l’essència de tot mitjà de comunicació públic, que ha de vetllar per una informació plural i objectiva, i per això insistirem en la necessitat urgent de reformular el seu funcionament”, ha dit la cap de llista d’Esquerra per a les municipals, Bàrbara Lligadas.

Com no podia ser d’altra manera, el procés sobiranista també és protagonista a nivell municipal. Sembla que no per tots. Segons denuncia ERC, l’any passat no es va cobrir la concentració multitudinària que es va produir a la Plaça de la Vila en motiu de la Via Catalana. Tampoc, aquest mes d’abril, la presentació de l’associació Súmate, una entitat de castellanoparlants a favor del dret a decidir. En canvi, els mitjans municipals sí que es van passar, mitja hora abans a prop del mateix lloc, per la presentació d’un llibre del regidor de Cultura, José Luis Atienza (ICV).

Per tancar la queixa dels republicans, segons expliquen, la nova plataforma de continguts audiovisuals es fa ressò de pràcticament tots els actes de l’alcalde de Viladecans, el socialista Carles Ruiz, i de gran part dels actes dels tinents d’alcalde, independentment de l’interès informatiu.

Tot i que recentment, el govern municipal fa signar el Decàleg de Bones Pràctiques de Comunicació Local Pública, segons Bàrbara Lligadas, es tracta d’un “barroer exercici per emmascarar la realitat”; i insisteix: “Lamentablement els mateixos arguments contra la manipulació informativa de Viladecans Televisió es poden extrapolar a la revista municipal que l’Ajuntament envia cada mes als domicilis particulars”.

18 de juny de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios