www.elllobregat.com
Cornellà celebra el Corpus amb més d’un centenar d’activitats

Cornellà celebra el Corpus amb més d’un centenar d’activitats

Por Lucía Gaudioso
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Entre el 19 i el 22 de juny els ciutadans de Cornellà tornaran a gaudir de la Festa Major amb el Corpus 2014, que contempla més d’un centenar d’activitats a tots els barris i per a tots els públics.

La Societat Coral La Unió, que celebra el seu 160 aniversari, inaugura aquest dijous  el Corpus de Cornellà. La Societat es l’encarregada d’encendre una nova flama perquè el Corndefoc indiqui que el Corpus ja ha arribat i tot seguit, des de l’Ajuntament, colles i bèsties de foc invadiran la ciutat per marcar l’inici d’un cap de setmana ple d’activitats.

Ciutadans i visitants es podran tornar a divertir amb una àmplia programació que té com a objectiu reforçar els elements de participació popular, estrènyer llaços de convivència i gaudir de la vitalitat de la ciutat. A tots els barris, a les seves places i als seus carrers es viurà amb intensitat una festa pensada i confeccionada per a tots els públics, gustos i edats: més d’un centenar d’activitats per a divertir-se i compartir.

El programa equilibra la música amb les festes més tradicionals i les activitats familiars. Destaquen les propostes emmarcades en el “Corpus en família”, amb grups d’animació i tallers per als més petits, la Gimcana, la festa de l’escuma i la mostra de catifes de flors, o el Populari, un cercavila dedicat a la cultura popular i tradicional, entre d’altres.

 D’altra banda, els Castellers de Cornellà celebren una gran actuació castellera el diumenge, 22 de juny, acompanyats dels Minyons de Terrassa i la Jove Xiquets de Tarragona, a la plaça de l’Església (12 h). Els Castellers han engegat la iniciativa popular “Posa’t Lila” perquè la ciutat s’identifiqui amb el color de la colla, i regalaran mocadors de color lila per tothom.

El ritme del Corpus

La música segueix sent un dels punts forts de la festa. Aquest any, la plaça de Catalunya rebrà la visita del grup M Clan (dissabte, 22 h) i del ritme d’alegria i revolta de Txarango (diumenge 19 h). El pàrquing del Parc Esportiu és l’escenari de nou de les propostes joves: per una banda, les Sweet California, presentant el seu primer disc (divendres 22 h), i de l’altra, la Nit Sounday amb els dj Kryper i ls Marz (dissabte, 22 h).

Tampoc faltaran les orquestres a les places, per ballar i acompanyar-nos més enllà de la mitjanit, a més de les activitats musicals i de cultura popular que ens ofereixen les entitats, com és el cas de la Festa Galega a Can Mercader (dissabte i diumenge), l’envelat del Corpus (divendres, dissabte i diumenge) o la carpa de la Peña Atlético Minas (cada dia). 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios