www.elllobregat.com
Sant Boi aprova un nou programa per contractar aturats

Sant Boi aprova un nou programa per contractar aturats

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Entrarà en vigor el pròxim 25 de juny i podran optar tant empreses, comerços, com autònoms i entitats
L’Ajuntament de Sant Boi aportarà, mitjançant subvenció, el 50% del salari per incentivar la contractació de persones aturades de la ciutat en un nou programa que ha presentat avui el govern municipal.

Les subvencions es concediran per mitjà d’un sistema de puntuació que tindrà en compte la situació de les persones a contractar i prioritzarà les circumstàncies de dificultat com ara tenir càrregues familiars, no rebre cap prestació contributiva per desocupació, pertànyer a famílies monoparentals o nombroses amb baix nivell d’ingressos o haver patit una situació de violència masclista.

Empreses, comerços, autònoms i entitats podran optar a partir del 25 de juny i fins al 15 de juliol a aquesta ajuda. Segons les bases del programa, es donarà preferències a tots aquells que proposin contractes indefinits o de durada superior a sis mesos, el mínim exigit per participar.

El Programa de suport a la contractació de persones aturades, el seu nom complet, estarà gestionat per l’empresa municipal CORESSA, i aportarà tres novetats fonamentals: no se sufragarà principalment amb aportacions d’altres administracions; no serà una iniciativa exclusivament pública; i les persones beneficiàries del programa tindran més possibilitats de continuar tenint feina un cop finalitzat el contracte.

En la lluita per l’ocupació, l’Ajuntament destinarà un milió d’euros a promocionar l’ocupació a persones que viuen situacions de dificultat: 400.000 euros aniran a parar a aquest programa i la resta es reservaran per contractes directes de l’Ajuntament.

A Sant Boi hi ha encara 7.648 persones que no tenen feina, el que representa una taxa de 17’5%. Tot i això, al tendència és decreixent i als darrers dotze mesos 909 persones han aconseguit feina (-10’6%).

20 de juny de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios