www.elllobregat.com
Música, cultura i multitud de novetats al Festival Altaveu 2014

Música, cultura i multitud de novetats al Festival Altaveu 2014

Por Lucía Gaudioso
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’altaveu 2014 portarà a Sant Boi de Llobregat noms propis de l’escena internacional i nacional com Laetitia Sadier, Robert Ellis, Neil Halstead, Jacco Gardner, Myles Sanko, Mishima, Jose Domingo, Joana Serrat i l’espectaccle “Big Eril”.
La 26ª edició del Festival Altaveu de Sant Boi 2014 presenta enguany una programació amb segell propi, composta per una serie de propostes musicals nacionals i internacionals allunyades dels noms habituals dels festivals d’estiu. Sota la direcció artística d’Albert Puig, l’escenari de la localitat del Baix Llobregat s’omplirà de noms propis com Laetitia Sadier, Robert Ellis, Neil Halstead, Jacco Gardner o Myles Sanko; així com propostes musicals nacionals de referència al nostre país com Mishima, Jose Domingo, Joana Serrat o “Big Eril”.

Durant tres dies, del 5 al 7 de setembre, el Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat, aproparà a la ciutat actuacions musicals i culturals de primera línia als tres espais habituals del Festival: la Plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo i els Jardins de l’Ateneu Santboià. Juntament amb els grups principals, el públic tindrà l’ocasió de veure en directe als finalistes de l’Altaveu Frontera, la secció competitiva per a bandes novells i grups emergents, que any rere any sorprenen al públic del festival i que aquest any comptarà amb les actuacions de Malachi Estéreo, Cariolà, Pedro Parque o Xebi SF.

D’altra banda, aquesta edició de l’Altaveu incorpora la vitalitat artística santboiana, obrint-se a projectes sorgits dels agents culturals locals. En aquest sentit, el Festival estrena una nova secció d’activitats anomenada “Altaveu Spoken Word”, on la música i altres llenguatges artístics és fusionen amb la poesia oral, és a dir, amb la paraula. També s’ha de destacar un espectacle de producció pròpia de caràcter comunitari organitzat per l’entitat de Sant Boi, Cultura F, i protagonitzada pels alumnes de diferents acadèmies de dansa de la ciutat que oferiran un gran ventall de danses urbanes a ritme de hip-hop.

A la roda de premsa organitzada aquest dimecres a l’antiga fàbrica Damm de Barcelona, per la presentació de la cartellera del Festival, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Marín, ha apostat per donar continuïtat a aquest projecte, ja que, segons ha afirmat “creiem que el Festival ha de continuar sent un altaveu que ens projecti més enllà de les nostres fronteres”. A més, l’alcaldessa ha destacat la importància de donar oportunitats a bandes novells i ha insistit que l’Altaveu “s’ha convertit en un punt de partida d’apostes sòlides i en un referent musical”, fet que també ha subratllat la regidora de Cultura, Montserrat Mirabent. En aquest sentit, segons ha explicat, el Festival es completarà amb els Premis Altaveu, que s’atorgaran el dia 4 de setembre i que reconeix als artistes, entitats i iniciatives que, d’una manera destacada, han enriquit la música produïda a Catalunya durant aquest any. El jurat dels premis està format per músics, periodistes i professionals del món de la música, a més de l’organització del Festival.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios